Здравейте,ето го и моя проблем.Толкова съм объркана,че вече се обвинявам,че не съм добра майка.
С мъжа ми се разведохме по взаимно съгласие преди месец и родителските права са мои.Аз живях 10 години в Стара Загора,защото съпругът ми е от там.но сега намерих мъжа,с когото искам да бъда до края на дните си и не живея в стара загора.С бившия решихме детето(9г.) да остане в стара загора и 2 клас,защото аз сега съм в слънчев бряг целогодишно,а другата година отиваме да живеем в софия.Та затова през тази година да не се налага да я местя два пъти от у-ще,аз и той решихме да оставя там.Искам да знаете,че бившия ми не живее с дететто,дъщеря ми живее с майка му и баща му-тя си е свикнала с тях.Просто ние бяхме на по 20 години когато се женихме и бив6ата ми свекърва взима6е постиоянно детето,за да излизаме,6тото сме били млади.Сега осъзнавам гре6ката,но дъ6теря ми е много привързана към баба си и дядо си,а и там си е родена и отрааснала и не иска да идва в софия.Но колкото и да ми е трудно като я взема догодина,знам,че тя ще свикне,защото са важни отно6енията в семейството,не подаръците.Сега скоро пак я бахме взели с приятеля ми и тя се държе6е ужасно лигаво.Днес се обадих на бив6вта ми свекърва,за да и кажа 4е ако така продължава,6те я взема в слънчев бряг.И от там тръгна скандала-оказа се,че бившия ми си мислел че аз винаги ще се съобразявам с мнението на детето къде иска да живее и затова ми бил подписал.Аз не искам да я взема тук,защото 6те се стресира,но не искам и да я оставям там при тези обстоятелства.Въпросът мие-може ли бившия да направи нещо и да ми отнеме правата,докато аз тук се мъ4а и се чудя на детето лид а угодя или на себе си.объркана съм.Искам да си изкара 2 клас там,но ако той сега ре6и да прави нещо,предпо4итам да я взема тук с мен.моля ви,помогнете ми.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УЖАСНО СЪМ ОБЪРКАНА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: УЖАСНО СЪМ ОБЪРКАНА
Първо - тези въпроси следваше да уточните с адвоката Ви преди месец !
Още повече, че има подписано споразумение, съдържанието на което не ни е известно ...
Второ -по принцип бившият Ви съпруг може да предприеме действия за промяна на упражняването на родителските права , независимо от сключеното споразумение , включително и поради промяна на обстоятелствата!
Не забравяйте, че детето не е куфар, за да можете да го местите тук и там, както на Вас Ви е удобно !... Аз лично изобщо не разбирам такива " майки " ...
Още повече, че има подписано споразумение, съдържанието на което не ни е известно ...
Второ -по принцип бившият Ви съпруг може да предприеме действия за промяна на упражняването на родителските права , независимо от сключеното споразумение , включително и поради промяна на обстоятелствата!
Не забравяйте, че детето не е куфар, за да можете да го местите тук и там, както на Вас Ви е удобно !... Аз лично изобщо не разбирам такива " майки " ...
-
don_juan - Младши потребител
а аз не разбирам такива като вас.аз не съм от стара загора.така или ина4е,ние с дъ6теря ми няма да живеем там и не сматям 4е тя трябва да живее с баба си и дядо си на тази възраст,когато само една майка знае как да реагира.
- dimidimi
- Нов потребител
От такова угаждане , може и без детето скоро да останите. По всяка ваероятност, ще поискат промяна на мерките относно детето, точно под предлог ,че си "угаждате".
- sunrise
- Активен потребител
...не сматям 4е тя трябва да живее с баба си и дядо си на тази възраст,когато само една майка знае как да реагира
Не казвам, че децата трябва да живеят с бабите и дядовците си, напротив; но очевидно дядото и бабата никога не са били родители и затова не знаят как да реагират.
"Сега осъзнавам грешката..." - коя грешка?! Че сте оставили детето да се привърже към баба си и дядо си?
- samoten_agent
- Младши потребител
струва ми се, че сама си отговаряте на въпроса, който задавате. Казвате, че не искате детето Ви да живее при баба си и дядо си. Естествено, за него също не е добре, нали си има родители. Що се отнася до желанието на детето - разбираемо е - свикнало е при свекърва Ви, тя го обича, намира при нея спокойствие и сигурност и не иска това да се променя. Най-вероятно родителите на съпруга Ви са му по-близки от Вас. Но колкото по-голямо става, толкова по-трудно ще му е да се интегрира в друга среда. В края на краищата детето не винаги знае кое е най-добре за него. От правна гледна точка също е по-добре да си упражнявате родителските права, а не да бягате от отговорност, както става в действителност, колкото и да не Ви харесва това мнение. Така, че действайте. Извоювали сте правото да упражнявате родителски права, упражнявайте ги в пълнота, дори и в началото да е трудно както за Вас, така и за детето Ви. Те са преди всичко отговорност, а не някаква придобивка. Иначе може и да ги изгубите.
- vega
- Потребител
Горкото дете!
Според мен би следвало лично да упражнявате добросъвестно родителските си права и Вие лично да се грижите за това дете, да работите за него. Неговите интереси към момента би следвало да бъдат приоритет пред Вашите собствени интереси и нова връзка. Вие сте поели отговорност пред това дете и би следвало да си я носите.Все пак сте негова майка.
Между другото откъде сте толкова сигурна, че настоящият Ви приятел е т.нар.
"мъж на живота Ви" ?! Човек не бива да бъде абсолютно сигурен в тези неща, но трябва да е абсолютно сигурен в задължителното поемане на отговорност към собственото си малолетно или непълнолетно дете.
Също така, разбира се, че бащата на детето може да иска промяна на родителските права. От Вас двамата си зависи как ще процедирате така, че да не нараните детето. Трябва да знаете, че за Вас то би следвало да е много по-важно от всичко друго на света, поне докато е непълнолетно, много по-важно от Вашите собствени лични разделени животи!
Според мен би следвало лично да упражнявате добросъвестно родителските си права и Вие лично да се грижите за това дете, да работите за него. Неговите интереси към момента би следвало да бъдат приоритет пред Вашите собствени интереси и нова връзка. Вие сте поели отговорност пред това дете и би следвало да си я носите.Все пак сте негова майка.
Между другото откъде сте толкова сигурна, че настоящият Ви приятел е т.нар.
"мъж на живота Ви" ?! Човек не бива да бъде абсолютно сигурен в тези неща, но трябва да е абсолютно сигурен в задължителното поемане на отговорност към собственото си малолетно или непълнолетно дете.
Също така, разбира се, че бащата на детето може да иска промяна на родителските права. От Вас двамата си зависи как ще процедирате така, че да не нараните детето. Трябва да знаете, че за Вас то би следвало да е много по-важно от всичко друго на света, поне докато е непълнолетно, много по-важно от Вашите собствени лични разделени животи!
- katerinakuch
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|