начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

дете от чужденец,права?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дете от чужденец,права?

Мнениеот anastasiasp » 12 Яну 2009, 12:49

здравейте,имам нужда от съвет.имам дете на 7 месеца,бащата е чужденец,живее в германия от 20 години,но е с ирански паспорт.нямаме сключен брак,той не е записан в акта за раждане(изискваше първо днк-тест,които вече е направен и се доказа бащинството му).бебето ми се роди в бг,с бг паспорт е и тукашно местожителство.с бащата не се разбираме,а след като ми заяви,че не се интересува от мен и детето обмислям да остана в българия .искам да знам,дали ако след време той си промени мнението и се опита да търси някакви права как ще протече всичко,по бг законодателство ли,той може ли да бъде вписан в акта за раждане ако подаде иск,може ли да ме съди за това,че съм в бг с детето и той няма възможност да я вижда?благодаря ви предварително
p.с. заради паспорта му(ирански) в момента няма право на свободно влизане в страната,идвал е 2 пъти,но с виза,а последните 2 пъти,когато подава документи за виза за бг бяха безуспешни,защото все нещо не беше изрядно.
Нов потребител

Re: дете от чужденец,права?

Мнениеот iliev » 24 Мар 2009, 02:32

Може да припознае детето в близките1-2-18 години без никакъв прлоблем.
iliev
Младши потребител

Re: дете от чужденец,права?

Мнениеот katerinakuch » 24 Мар 2009, 13:15

Не мога да повярвам, че не се разбирате. Не може, при положение, че чак дете имате, да твърдите, че "не се разбирате".
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси