начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

За автомобилите в Споразумението

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За автомобилите в Споразумението

Мнениеот milley » 12 Фев 2009, 17:03

Искам да се разведа по взаимно съгласие, информирах се какви документи ще ми трябват и тук следва въпроса ми: Тъй като притежаваме два автомобила, които се водят на мое име, в съда ми казаха, че ще трябва да представя Данъчна декларация за тях, а от други места разбрах, че се представят само копия от талоните. Тъй като аз нямам претенции към тези автомобили, но ще държа да бъдат прехвърлени на името на мъжа ми, защото той ще ги ползва и стопанисва - това трябва ли да впиша в Споразумението. Знам, че в Споразумението могат да се напишат всички неща, които касаят подялбата на имуществото. И защо ми искат данъчна декларация, след като и талоните трябва да представя?
Само това ми е въпроса: как следва да запиша в Споразумението точката за колите?
milley
Младши потребител

Re: За автомобилите в Споразумението

Мнениеот milley » 12 Фев 2009, 17:44

Объркването ми дойде от факта, че искат данъчна декларация за автомобилите, за което досега не съм чувала.
Но както и да - не разбирам какво смешно има.
Разгледах форума и разбрах, че има и много по-смешни неща, моля обърнете внимание.
А въпроса ми наистина е сериозен, колкото и невероятно да ви се струва.

Между другото преди време в този форум имаше много отзивчиви и интелигентни хора, които много ми помогнаха по друг въпрос.
milley
Младши потребител

Мнениеот elkaad » 13 Фев 2009, 12:56

колежке, може да запишете следното: относно имуществените отношения между съпрузите: По време на брака двамата съпрузи са придобили движимо имущество, а именно: ................./описва се автомобила - вид, модел,дк№, двигател, рама и т.н./. това МПС се дава в дял на съпруга........, като той става изключителен собственик на същия. Оценката на същия е в размер на ....лв., съгласно удостоверение за застрахователна стойност / данъчна оценка/ № .... от .... год., изд. от .....
........../съпруга/ заявява, че е изплатил на ....../съпругата/ дела и, равен на ...... лв. от оценката на МПС, а ...../съпругата/ заявява, че е получила сумата напълно и в брой от ................/съпруга/.
Страните заявяват, че с настоящето споразумение окончателно е уредена собствеността на МПС и за в бъдеще няма да имат каквито и да било претенции във връзка с него.
Считам, че когато искаш да помогнеш на някого, го направи наистина. Желая Ви успех!!!
elkaad
Младши потребител

Мнениеот milley » 13 Фев 2009, 17:53

elkaad, благодаря ти за предложението.

Не само, че помагаш на конкретен човек, но и много от хората, четящи и пишещи тук -юристи или не, могат да научат нещо.

Нали затова е взаимопомощ.

"Споделяйте знанията си с други. По-този начин ще постигнете безсмъртие."
milley
Младши потребител

Назад към Семейни казуси