Здравейте,
Имам следното питане- Майка ми е с двойно гражданство- руско и българско- живее в българия от повече от 30 години. Нейната майка е рускиня (80 годишна) с българско потекло (баща българин). Поради неприятно стечение на обстоятелствата не остана вече кой да се грижи за бабата в Русия и искаме да я приберем тук в България. Какво трябва да се направи за да получи виза за постоянно пребиваване в България. Проблемът е че тя живее на няколко хиляди километра от Москва и е много трудно да отиде до посолството там- без ходене няма да се размине то е ясно но поне ако може да е ясна процедурата предварително, за да не се налага да ходи няколко пъти до там.
Предполагам че ще е трудно да получа пълен отговор тук, но поне ако можете да ме насочите към кого да се обърна- институция, адвокат запознат с такива случаи и т.н.
Благодаря предварително,
Станислав Борисов, София
- Дата и час: 17 Дек 2024, 03:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Постоянно пребиваване на родители- руски граждани
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Постоянно пребиваване на родители- руски граждани
Явно не съм се изразил правилно или съм сбъркал форумът...
Никой не е казал че искам безплатна консултация- а просто насока откаде да започна- координати на някой адвокат който би ми бил полезен биха свършили работа. Предполагам не мога да отида при първият срещнат, нали?
П.С.: Иначе мерси за полезната информация- досега си мислех че адвокатите работят безплатно
Никой не е казал че искам безплатна консултация- а просто насока откаде да започна- координати на някой адвокат който би ми бил полезен биха свършили работа. Предполагам не мога да отида при първият срещнат, нали?
П.С.: Иначе мерси за полезната информация- досега си мислех че адвокатите работят безплатно
- stabo
- Нов потребител
Re: Постоянно пребиваване на родители- руски граждани
Защо ще занимавате старата жена да ходи по Консулства и да я размотават натам- насам, за младите не е лесно как може ли за 80 -годишна, майка ви да направи Покана за баба ви и тя идва при вас, как да се направи покана,можете да се обърнете към руското консулство в София, нищо сложно, просто трябва да се докаже, че 1-во те си имат роднинска връзка, за да се мине по-облекчен ред, 2-ро трябва да посочи, че има къде да живее и разполага с финансови средства и т.н. Докарвате жената тука и всички останали документи ги правите чрез руско консулство ТУКа, какво ще я размотавате насам- натам, все едно пък тя там сама ще се справи... Даже с покана тя задължително ще трябва да отиде в Русия до Българско консулство да и сложат виза, но нали и без това ще лети от Москва? един път си отива и си заминава... и да не забрави да си вземе Свидетелство за раждане, а ако няма,щом е на 80, тогава им са издавали Метрика, задължително ще и трябва тука за получаване на документи... И още едно - задграничния паспорт направихте ли на жената?И това отнема доста време, особенно, щом викате, че живее в "глубинка", макар че плащате за експесна поръчка и това е. Успех!
- nastq
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|