- Дата и час: 17 Дек 2024, 03:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод-преди началото
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
развод-преди началото
здравейте, имам няколко въпроса на които ще съмблагодарна акополуча отговор тук.Със съпруга ми имаме брак от 6г.с малко дете на 2г. сме.Можем ли да подадем молба за развод по взаимно съгласие без адвокат ,къде се подава такава и към нея освен документ за брак какво друго се подава?Понеже живеем в жилище ,закупено от името на мъжа ми по време на брака ,какво ще стане с това жилище при развода?Ако сега аз се изнеса с детето на квартира/ ядосам се, събера багаж и си тръгна на практика примерно/ това ще бъде ли в моя вреда при развода?Имайки предвид, че той е грижовен баща ит.н......няма екшъни ,/е някаква изневяра ,от негова страна но нямам как да я доказвам а и не искам да задълбавам като ще е повзаимно съгласие ......./засега поне,просто причината е , че не сме един за друг и влошените ни отношения не влияят добре на детето.мерси за отговорите.
- elina2007
- Нов потребител
Re: развод-преди началото
Опитайте все така да не задълбавате - някаквата изневяра е минала и заминала, всекиму се е случвало, тежко е да го преживееш очи в очи. Все пак премислете - очаква Ви един живот без същата нормалност, ако успеете да преодолеете поне още една година. Бракът често се превръща в досаден навик, но има своите предимства.
Засега избягайте от мислите си за развода, мисля че 6 години са и много и малко.
Засега избягайте от мислите си за развода, мисля че 6 години са и много и малко.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: развод-преди началото
Понякога стоя и мисля, както сочи подписа на една колежка...
В конкретния случай- ще си постоя мислейки, че сумата от 300лв. не е толкова фрапираща - освен прекратяване на брака, следва да уредите имуществени отношения, издръжка на детето, режим на лични контакти, ползване на сем. жилище, фамилно име след прекратяване на брака....
Не всичко се свежда до вината за разстройството в брака.
Едно споразумение може и нищо да не е , според някои, но спестява доста неприятности след време. Поогледайте въпросите във форума- сама ще се убедите в казаното от мен.
Ако нямате финансови възможности- поискайте от съда да ви допусне ползване на правна помощ.
В конкретния случай- ще си постоя мислейки, че сумата от 300лв. не е толкова фрапираща - освен прекратяване на брака, следва да уредите имуществени отношения, издръжка на детето, режим на лични контакти, ползване на сем. жилище, фамилно име след прекратяване на брака....
Не всичко се свежда до вината за разстройството в брака.
Едно споразумение може и нищо да не е , според някои, но спестява доста неприятности след време. Поогледайте въпросите във форума- сама ще се убедите в казаното от мен.
Ако нямате финансови възможности- поискайте от съда да ви допусне ползване на правна помощ.
- Гост.
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|