- Дата и час: 17 Дек 2024, 03:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
завещание
Аз и сестра ми ще придобием апартамент след смъртта на родителите ни.Преди време сключихме договор с нея,че никой няма да има правато да се разпорежда с него по какъвто и да е начин докато не го придобием след смъртта на нашите.Обаче сестра ми въпреки изричната клауза в д-ра ни е прехвърлила половината си на дъщеря си.Може ли това да бъде оспорено и има ли срок за това?Навежда ме на тази мисъл факта,че никой не може да даде това,което няма,още не можем да се ползваме от наследството.Всъщност за мен нямаше да има особен проблем,че й го е прехвърлила (все пак половината си е нейна)но разбрах,че дъщеря й има някакво намерение да продава,а аз още не искам това.Действително ли е това прехвърляне,може ли да предявя иск и да оспоря(има ли срок) ? Благодаря ви предварително!
- maq_ivanova
- Нов потребител
Re: завещание
ще придобием апартамент след смъртта на родителите ни.
Болднатото е същественото в поста ви. Какво влагате, вие в него, не мога да гадая.
Но, ако няма никакви книжа в действителност, досежно това ЩЕ- предлагам да си седнете на определените за това телесни части.
- Гост.
- Старши потребител
maq_ivanova написа:Аз и сестра ми ще придобием апартамент след смъртта на родителите ни.Преди време сключихме договор с нея,че никой няма да има правато да се разпорежда с него по какъвто и да е начин докато не го придобием след смъртта на нашите.Обаче сестра ми въпреки изричната клауза в д-ра ни е прехвърлила половината си на дъщеря си.Може ли това да бъде оспорено и има ли срок за това?Навежда ме на тази мисъл факта,че никой не може да даде това,което няма,още не можем да се ползваме от наследството.Всъщност за мен нямаше да има особен проблем,че й го е прехвърлила (все пак половината си е нейна)но разбрах,че дъщеря й има някакво намерение да продава,а аз още не искам това.Действително ли е това прехвърляне,може ли да предявя иск и да оспоря(има ли срок) ? Благодаря ви предварително!
Ако действително има такава сделка то тя е нищожна.арг. от чл.26 ЗЗД.Аз обаче не вярвам да има , защото никой нотариус няма да изповяда такава сделка , но знае ли се.Посетете адвокат и се консултирайте , той ще ви обясни всичко подробно.Тук във форума това не е възможно.
П.П.
Междодругото смятам за неморално при живи родители със сестра си да обсъждате наследството.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Е що да е нищожна?
А ако е безвъзмездна? Това при положение, че двете щерки се легитимират, като собственици...
п.п. само заради спора, съвсем хипотетично ...
Обаче размислих- знам, че знаеш отговорите. Няма какво да спорим, дори и хипотетично. Няма открито наследство/ това твърдение е с оглед фактологията в поста/, ако ли има последващи договорки между двете сестри- нищожни са, както и всички сделки след това...
Скука.
А ако е безвъзмездна? Това при положение, че двете щерки се легитимират, като собственици...
Обаче размислих- знам, че знаеш отговорите. Няма какво да спорим, дори и хипотетично. Няма открито наследство/ това твърдение е с оглед фактологията в поста/, ако ли има последващи договорки между двете сестри- нищожни са, както и всички сделки след това...
Скука.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Е що да е нищожна?
От поста на питащия се разбира , че родителите на сестрите са живи.Вадя този извод от използваната глаголна форма..."ще придобием".Ако родителите бяха починали целия пост е излишен , защото те вече са придобили идеални части от наследството.Сделки върху неоткрито наследство са нищожни , независимо дали са безвъзмездни или не.
Опссс , изправари ме!Разбрахме се.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Дано родителите на питащата не прочетат какъв въпрос е задала тя във форума! Горките хора! Ако аз съм на тяхно място и прочета подобно нещо и то написано от ръката на собствената ми дъщеря, определено бих се разпоредила приживе с имуществото си и то в полза на други хора!
- katerinakuch
- Активен потребител
Очевидно родителите Ви не са прехвърлили собствеността си на Вас и сестра Ви, очевидно са живи, така че сестра Ви не може да прехвърля валидно нещо, което не е нейна собственост.
- redhat
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|