начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Мнениеот ninkaa » 07 Юли 2009, 18:33

Здравейте,разведена съм от година и половина и имам син на 7г.При развода родителските права бяха присъдени на мен ,бившият ми съпруг има право да го вижда всяка събота или неделя и един път през годината за един месец.С него не живеем в един град и за това време след развода го е взимал не повече от 3-4 пъти за по 2-3 дни,и един път е идвал да го види.От 5 месеца съм в чужбина и искам да взема детето при мен,за което сега се грижат родителите ми. Написах много писма до бившия ми съпруг с искане да ми разреши да взема детето при мен,но не получавам никакъв отговор.Oтказва да разговаря с мен.Споменал е пред наши познати че няма да ми разреши да взема детето,това ме кара да мисля че отговора му по този въпрос ще е отрицателен.Моля Ви, дайте ми съвет как да постъпя в този случай как трябва да действам в случай че не ми разреши да взема детето.
ninkaa
Нов потребител

Re: Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Мнениеот bobsana1 » 07 Юли 2009, 19:45

Не можете без негово съгласие.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот milletti » 08 Юли 2009, 11:12

Може, може. Съдебно решение замества съгласието на другия родител.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=31192
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот ninkaa » 08 Юли 2009, 14:19

milletti написа:Може, може. Съдебно решение замества съгласието на другия родител.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=31192
Благодаря Ви,за зрънцето надежда,което посяхте в мен,за една майка принудена да се бори с егоизма и ината на бившия си съпруг,това е един неоценим жест.Благодаря!
dpradanov написа:Минке,
Вземи си тпотиите под мишница и иди при адвоката, който те е развел, за да си разправяш дрънканиците на него ... Срещу заплащане, разбира се :wink: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Отностно Вашето мнение,аз съм напълно наясно,че на този свят никой никому не дава даром.За тази процедура трябва да наема адвокат,но много е важно да попадна на адвокат,който е запознат с тези дела,който може да ми помогне в разрешаването на проблема.Ще Ви бъда много благодарна,ако ме насочите към кого да се обърна.Отправям зов за помощ,към всички които могат да помогнат. Моля Ви,помогнете!
ninkaa
Нов потребител

Мнениеот zonnetje » 08 Юли 2009, 18:01

ninkaa,

Като майка и родител съм напълно съпричастна с проблема на Вас и Вашето дете.
За да взема дъщеря си да живее с мен в Белгия трябваше да водя дела по чл. 72 СК.

Ако искате включете си опцията да получавате съобщения на лична поща и ми пишете.
zonnetje
Младши потребител

Мнениеот bea-999 » 08 Юли 2009, 19:23

zonnetje написа:ninkaa,

Като майка и родител съм напълно съпричастна с проблема на Вас и Вашето дете.
За да взема дъщеря си да живее с мен в Белгия трябваше да водя дела по чл. 72 СК.

Ако искате включете си опцията да получавате съобщения на лична поща и ми пишете.

Моля, искам и аз да науча повече, и аз имам същия случай.

Моля, пиши повече, мисля, че има много майки в подобна ситуация.

И аз ще завеждам подобно дело, и наистина имам нужда да преценя добре как да го спечеля и да си освободя детето от един .............. Вярно е, че навремето съм го избрала да е баща на това дете, но тогава не показваше признаци да е толкова тъп и злобен. Най-малкото, и не смееше. Сега се изживява като бог, защото са му обяснили как да ме изнудва и малтретира, и как да използва правата си злонамерено, за да прави гнусотии и на мен и на детето.

Е нема да успее, заклевам се, но защо??? Защо??? никой не печели от това....за съжаление човешката злоба и деградация са ужасни!

Не че той е щастлив така, но на, нарочно да причинява гнусотии, що за човек трябва да си???
bea-999
Потребител

Назад към Семейни казуси