Здравейте. Имам следния казус и не знам от къде да я подхвана за това на кратко. Брат ми от 10г. живее във Франция и иска да подаде документи за гражданство. Едни от документите които му трябват са акт за раждане на родителите. На майка ми го намерихме, само че на бащами не. В Ямбол където живеят нашите казват на бащами че копие на акт за раждане издават по месторождение. Отиваме в с.Попово и там започват да търсят в актовата книга лице с име Никола Илиев Комарев по паспорт. Само че няма. Кмета се сеща да тъсят с име Кольо и намират човек с име Колю Илиев Колев, който по ден, месец, година, име на родители съвпадат се тези на баща ми. Кмета казва, че вероятно някои в изгубения акт е написал Никола Илиев Комарев тогава е можело да се сменя кой както си иска. Всички документи на бащами дипломи, лични карти, паспорти, нотариални актове и т.н. си е Никола Илиев Комарев. Съответно ми издадаха нов акт за раждане но с името Колю Илиев Колев. Какво трябва да се направи, че да му се издаде акт с името Никола Илиев Комарев.
Моля кажете ми къде трябва да ида и какви документи да подадем. И да излезем от тази ситуация.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус за собсвено име и акт за раждане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус за собсвено име и акт за раждане
колкото до сгрешения акт за раждане - сигурно ще отнеме време, нерви и пари. На мен ми бяха объркали адреса в акта за раждане, но го оправиха - с доста търчане и разправии. Мога единствено да ви кажа, че се ходи в служба "ЕСГРАОН" на съответната община. Те се занимават с тези неща. Отидете и им кажете за какво става въпрос и ще видите какво ще стане...Успех !!!
Последна промяна valdelina на 16 Юли 2009, 14:32, променена общо 1 път
- valdelina
- Младши потребител
Re: Казус за собсвено име и акт за раждане
благодаря Ви много за помоща.
- pkomarew
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|