Здравейте,писах тук преди дни и това което ме интересуваше го разбрах макар и че малконеприятно ми стана от последното което прочетох,но както и да е.Хора всякакви има и аз не съм човека който да ги промени.
Сега по моя проблем,има ли смисъл да се занимавам въобще и ако има може ли някой да ми препоръча адвокат.
Имам дете на шест години,нямам брак с бащата нито е живял с нас.Детето е припознато от него.За тези шест години се замотах в един кръг дето няма излизане но мисля да сложа край на това нещо.И затова искам да попитам след като нямаме брак нито е живял с нас какви са му правата.Защото от това което четох той е със всички права а без никакви задължения.Не искам да го съдя за издръжка,искам само да се разкара от живота ни и да престане да ти тормози по много фин начин.Искам да създам семейство за детето си ,такова което не е имало а милото толкова му се иска да има мама и тати с които да живее.Ако заведа дело за ограничаване на родителски права какво ще спечеля?.За отнемането му на правата знам че е много тромава процедурата и не искам да си хабя нервите с него.
П.С. Това е само пример за какъв човек става въпрос.
Заминавам в чужбина при майка на гости за 2 седмици.След многократни молби да ми направи пълномощно(разписа безсрочно,
не-мога още да повярвам) най накрая успях.Вече казах на детето че ще ходим при баба заедно.След последния ни разговор ни в клин ни в ръкав ми каза да внимавам много в картинката защото щял да заведе жалба в полицията и да пусне сигнал до всички пропусквателни пунктове да не излиза детето навън.Това не се издържа.Никога не съм спокойна не-знам лудия какво ще реши в последния момент.Нямам никакво намерение там да оставам да каже човек че това го е вбесило,просто иска да си тормози както си намери за добре.Не-знам какви са тези закони в БГ но след като нямаме брак аз нищо не-мога да му кажа а той може да се разпорежда както и каквото реши и да тормози???Е, разбира се само с детето ми но това е достатъчно за мен ,защото живота ми е свързан със сина ми, и когато искам да променя нещо трябва да се допитвам до баща му:(((((((((((
- Дата и час: 17 Дек 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какво да направя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: какво да направя
Вижте госпожо,
на българските закони им няма нищо, но на бащата на детето Ви очевидно му има нещо. Нещо, което Вие преди да имате връзка и да раждате от такъв човек е следвало да видите и прецените. Законодателят не носи вина за Вашият лош избор. Не е вярно, че ако сте родили детето си без брак нямате никакви права. Е, да нямате права върху неговото жилище, дори и да сте родили дете от него и това няма как да бъде иначе, защото жилището си е само негово, той деца не от една, а от 101 жени може да има и това не означава, че всяка трябва да получи жилище, защото му е родила дете.
Едно от основните Ви права е да получавате издръжка, но Вие категорично се отказвате от него, защо допускам, че вече получавате такава и тя е по-висока от регламентираната. Законът Ви предоставя възможност да се защитите, ако съпругът Ви упражнява насилие или Ви заплашва. Има и начин да изведете детето от страната без съгласието на бащата. Всичко това ще Ви разясни подробно колега адвокат.
Вие сте господар на Вашия живот, но по отношение на този на детето Ви ще се налага да се съобразявате и с бащата, колкото и неприятно да Ви е това. Бащата на детето няма как да изчезне с магическа пръчка той има същите права и задължения като Вашите по отношение на детето.
на българските закони им няма нищо, но на бащата на детето Ви очевидно му има нещо. Нещо, което Вие преди да имате връзка и да раждате от такъв човек е следвало да видите и прецените. Законодателят не носи вина за Вашият лош избор. Не е вярно, че ако сте родили детето си без брак нямате никакви права. Е, да нямате права върху неговото жилище, дори и да сте родили дете от него и това няма как да бъде иначе, защото жилището си е само негово, той деца не от една, а от 101 жени може да има и това не означава, че всяка трябва да получи жилище, защото му е родила дете.
Едно от основните Ви права е да получавате издръжка, но Вие категорично се отказвате от него, защо допускам, че вече получавате такава и тя е по-висока от регламентираната. Законът Ви предоставя възможност да се защитите, ако съпругът Ви упражнява насилие или Ви заплашва. Има и начин да изведете детето от страната без съгласието на бащата. Всичко това ще Ви разясни подробно колега адвокат.
Вие сте господар на Вашия живот, но по отношение на този на детето Ви ще се налага да се съобразявате и с бащата, колкото и неприятно да Ви е това. Бащата на детето няма как да изчезне с магическа пръчка той има същите права и задължения като Вашите по отношение на детето.
- laridii
- Потребител
laridii написа:Вижте госпожо,
Едно от основните Ви права е да получавате издръжка, но Вие категорично се отказвате от него, защо допускам, че вече получавате такава и тя е по-висока от регламентираната. .
Абе вие в ред ли сте????????Вие да не би да сте баба Ванга и да сте видели аз каква издъжка получавам???????НИКАКВА 0 И НЕ ИСКАМ. ИСКАМ САМО ДА СЕ РАЗКАРА.Прочетох си пак въпроса за да видя да не би нещо друго да съм писала и да не помня но уви НЕ.Попитах мога ли да му огранича правата и как и ако може адвокат???
А за вас ДУМИ НЯМАМ,ТО БИВА ЗЛОБА .......................... З .... ВСЯКАКВИ.
- dstaykova
- Нов потребител
Вече спрях да се учудвам, защо някои мъже не живеят с майките на децата си... Понякога наистина е невъзможно...Жалко за децата
- katerinakuch
- Активен потребител
Може би си имате причина, Г-жо да не желаете контакти с бащата на детето си, но наистина трябва да се въоръжите с търпение.
Ако човекът Ви тормози по някакъв начин, потърсете помощ от адвокат и от Агенцията за закрила на детето. Първо си наемете адвокат и му разкажете всичко, без да спестявате нищо и се надявам, че той ще избере най-правилната защита за детето Ви и за Вас. Не ходете в Агенцията или другаде преди консултация с адвокат, защото вместо да си решите проблема може да си навлечете още главоболия.
Ако пък човекът не Ви тормози, нямате юридически проблем, а психологически - най-добре в този случай е да си живеете живота и да не се потопявате в съдебни спорове и вероятно проблемът Ви ще се реши с течение на времето.
Ако човекът Ви тормози по някакъв начин, потърсете помощ от адвокат и от Агенцията за закрила на детето. Първо си наемете адвокат и му разкажете всичко, без да спестявате нищо и се надявам, че той ще избере най-правилната защита за детето Ви и за Вас. Не ходете в Агенцията или другаде преди консултация с адвокат, защото вместо да си решите проблема може да си навлечете още главоболия.
Ако пък човекът не Ви тормози, нямате юридически проблем, а психологически - най-добре в този случай е да си живеете живота и да не се потопявате в съдебни спорове и вероятно проблемът Ви ще се реши с течение на времето.
- rts
- Активен потребител
Питащата- какъв такъв грубиянски тон към колега? И да не бе колега, но е съфорумец- опънали сте си долното бельо из форума- ще търпите негативи от това си действие. Това е цената.
Сега на питането:
Ще се съобразявате- въпреки напредъка, който бележи науката партогенетично размножаване в човешкия род все още е невъзможно. Освен при един библейски случай, описан отдавна.
Алтернативата е да си насрочите платена консултация с адвокат и да заведете дело по реда на чл. 71, ал.2- така няма да се съобразявате с биологичния родител, ако и когато тръгнете на воаяж. И не само за това, но все пак ще има определен режим на лични контакти.
Задължително съединен с иск за издръжка- 82, ако прецените и 87. Няма да обяснявам защо ви е нужно произнасяне от съда И по този въпрос. След време може и да разберете.
По отношение ограничаване/ лишаване от родителски права- мисията ви е обречена. Дори и да докажете, че сега са налични обстоятелствата визирани в чл. 74, 75 от СК обуславящи налагане на такива мерки, то прочетете и чл. 77.
Пак в СК.
А, ако вас тормози- има ЗЗДН.
Сега на питането:
когато искам да променя нещо трябва да се допитвам до баща му
Ще се съобразявате- въпреки напредъка, който бележи науката партогенетично размножаване в човешкия род все още е невъзможно. Освен при един библейски случай, описан отдавна.
Алтернативата е да си насрочите платена консултация с адвокат и да заведете дело по реда на чл. 71, ал.2- така няма да се съобразявате с биологичния родител, ако и когато тръгнете на воаяж. И не само за това, но все пак ще има определен режим на лични контакти.
Задължително съединен с иск за издръжка- 82, ако прецените и 87. Няма да обяснявам защо ви е нужно произнасяне от съда И по този въпрос. След време може и да разберете.
По отношение ограничаване/ лишаване от родителски права- мисията ви е обречена. Дори и да докажете, че сега са налични обстоятелствата визирани в чл. 74, 75 от СК обуславящи налагане на такива мерки, то прочетете и чл. 77.
Пак в СК.
А, ако вас тормози- има ЗЗДН.
- Гост.
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|