Здравейте! Ще бъда много благодарна, ако някой се отзове на питанията ми, защото съм адски объркана...
Ето го и моя случай: след 15 години брак и едно дете (което в момента е на 14 год.) съпругът ми реши, че този начин на живот не му харесва и се премести да живее при любовницата си. Имаме жилище, закупено с кредит преди година: съпругът ми и аз сме кредитоискатели, но реално до този момент само той внася пари по кредита. Почти година живее при любовницата си, а от време на време се прибира вкъщи за да види детето. Аз по никакъв начин не съм му ограничавала посещенията и срещите с детето... И днес ми сервира новината, че искал развод, понеже повече не можел да живее по този начин.
И преди сме говорили да прехвърлим апартамента на детето, но днес той ми заяви само аз да съм си прехвърлила дела, а той искал да си запази 1/2 дял понеже само той внасял сумите по кредита, а в замяна на това (аз да припиша дела си на детето) той щял да продължи да погасява заема като ни гарантирал, че ще продължим да живеем аз и детето в апартамента.
Дали има някаква уловка в неговото предложение, защото категорично ми отказа и двамата да препишем цялото жилище на детето ни? И има ли някакъв начин законово да ни бъде гарантирано на нас с детето, че той ще продължи да изплаща заема по жилището?
И на последно място ако може да ми препоръчате някой добър бракоразводен адвокат от Пловдив?
Благодаря на всички, които ще се отзовете!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане
Не виждам възможност да си осигурите гаранция, че съпругът Ви ще изплаща заема, защото Банката няма да се съгласи да се лиши от единия си длъжник, ако не й се предостави допълнително обезпечение. При това положение, ако съпругът Ви реши да не плаща, Банката може да търси цялата сума и само от Вас, или, ако апартаментът е ипотекиран в нейна полза - да поиска принудително изпълнение чрез публична продан на апартамента.
Относно възможността Вие и детето да останете да живеете в този апартамент - да, такава възможност има и най-добре е, ако разводът е по взаимно съгласие - тогава с помощта на Вашия адвокат ще подпишете споразумение, в което ще уредите и въпроса с ползването на жилището, издръжката на детето и други важни въпроси.
Относно възможността Вие и детето да останете да живеете в този апартамент - да, такава възможност има и най-добре е, ако разводът е по взаимно съгласие - тогава с помощта на Вашия адвокат ще подпишете споразумение, в което ще уредите и въпроса с ползването на жилището, издръжката на детето и други важни въпроси.
- rts
- Активен потребител
Re: Развод, непълнолетно дете и жилище на изплащане
А да ми препоръчате добър адвокат от Пловдив по бракоразводни дела, защото нямам идея към кого да се обърна? Мерси предварително!
- angie123
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|