Здравейте! Имам нужда от съвет, които в момента ми е последна надежда и за това ще съм Ви много благодарна!
Става въпрос за семейство и имоти, ако съм сбъркала мястото на темата моля да ме извините!
Сестра ми е разведена от 18 години и живее в апартамента на майка ми (тя е вдовица и живее на село). По стечение на обстоятелствата и аз се разделих със съпруга ми и бях принудена да живея с нея. Със сестра ми никога не сме се разбирали, защото тя пие много и живее с разни и разнообразни мъже и е посягала на мен и на майка ми.
На майка ми и бе направена операция от тумор в главата и тя дойде при нас. Докторите и казаха, че със спокойствие ще се възстанови по бързо, а през това време сестрами нито веднъж не я погледна гладна ли е, жадна ли е, а само и вдигаше скандали посред нощ и и обясняваше колко е зле и как ще умре. Заради този тормоз и направиха 2-рата операция по-рано с няколко месеца, защото започна да се влошава. Всичко това го прави, защото иска майка ми да и препише апартамента си на нея (сестра ми). Всяка вечер се прибира пияна и постоянно я тормози психически, а днес ме преби, защото я сварих в леглото с един от нейните любовници. Няма как да се изнеса на квартира, защото майка ми не иска да остава при сестра ми, защото тя ще продължи с тормоза. Та въпросът ми е ако майка ми ми препише найната част, която е 2/3 от апартамента и аз с моята 1/6 как можем да я изгоним от апартамента, за да може майка ми да си изживее старините спокойно. На сестра ми ще и платя найната 1/6, но тя нарочно няма да се махне, за да може да продължи да я тормози и след смъртта и да може да получи половината, а не 1/6.
Между другото тя има отправено писменно предупреждение от полицията преди време, защото тогава ми скочи с нож.
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя, как я накарам да се махне и тормоза да свърши най-накрая. Има ли опция да я изгони съд или полиция за тормоз?
Благодаря предварително!
П. П. Извинявам се за обърканите мисли и за многословието, но ми е зле боли ме глава, защото тя ме удряше с юмруци само в главата!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 06:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брат, сестра, болна майка и наследствено жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Брат, сестра, болна майка и наследствено жилище
Имате всякакви опции. Сигурно е, че чрез интернет няма да изгоните сестра си от жилището. /не желая да крия резервите си към верността на изложението/.
Посетете най-близкият до Вас адвокат и проблемите Ви ще започнат да се разрешават. Бъдете готова да понесете последствията от действията си.
Посетете най-близкият до Вас адвокат и проблемите Ви ще започнат да се разрешават. Бъдете готова да понесете последствията от действията си.
- ch3oh
- Активен потребител
Здравейте отново!
На никого не му се вярва, че нормален човек може да постъпва така и за това поисках съвет от Вас, но вие започнахте да ме нападете мен, която се грижи за болната майка и не я тормози, но да прави сте по- лесно е да оставя "бедната и беззащитна" алкохоличка да тормози старата жена и да я бие постоянно и да води разни пияници при нея.
И по този начин да я прати по бързо в гроба и да и вземе всичко! Да прави сте, да нападате, а не да дадете само един съвет, да по-лесно е така!
Аз исках само съвет как да я накарам да се махне, за да може майка ми да си доизживее спокойно старините!
Все пак благодаря за отговорите на всички!
На никого не му се вярва, че нормален човек може да постъпва така и за това поисках съвет от Вас, но вие започнахте да ме нападете мен, която се грижи за болната майка и не я тормози, но да прави сте по- лесно е да оставя "бедната и беззащитна" алкохоличка да тормози старата жена и да я бие постоянно и да води разни пияници при нея.
И по този начин да я прати по бързо в гроба и да и вземе всичко! Да прави сте, да нападате, а не да дадете само един съвет, да по-лесно е така!
Аз исках само съвет как да я накарам да се махне, за да може майка ми да си доизживее спокойно старините!
Все пак благодаря за отговорите на всички!
- user666
- Нов потребител
При тия обстоятелства заведете дело по закона против домашното насилие .Все пак закона визира някви срокове и се обърнете към колега. За прехвърляне на ид. част на майка ви вземете си решение и си сключвайте сделки , може би издръжка и гледане е най-доброто. Но при вс случаи ако искате имота да остане само ваш би следвало да поискате делба и да напращате дял и т.н.
- donna
- Старши потребител
Благодаря, за отговора ти, но искам само да уточня, защо искам да е на мое име целия имот, за да може майка ми да си изживее старините, а не сестра ми да има претенции и да я насилва майка ми всеки Божи ден да и го преписва! Защото при един побои още и както и скри личната карта, майка ми може да остане болна и на пътя!
- user666
- Нов потребител
Донна съвсем точно и пълноценно ви е насочила. Послушайте съвета и и се свържете с колега. Идете и си извадете медицинско, още в понеделник. Така увеличавате шанса да докажете твърденията си в евентуално производство за домашно насилие. И побързайте.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Наистина Ви благодаря за съветите този път, ще Ви послушам и за медицинското и за среща с адвокат пък каквото стане!
- user666
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|