начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

наследствен имот дарение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследствен имот дарение

Мнениеот lisa1962pz » 22 Авг 2009, 10:18

Здравейте! Имам един казус на който нямам решение. Преди 8 години почина майка. Имам трима братя. Майка ми и баща ми имаха апртамент придобит по време на брака. След нейната смърт баща ми пожела да ми го дарят като апртамента се делеше половината на баща ми и на нас 4-те деца и баща ми. Направиха ми дарение с техните части /1/2 дяла на баща ми и 1/2 на нас 4-мата и баща ми/. Понеже баща ми е болен от рак и в скоро време ще си замине от този свят, ме интересува възможно ли е ако един от братята ми ако желае да развали дарението е възможно, след смъртта на баща ми. Как е законоустановен този въпрос. Благодаря предварително за отговора. И ако е възможно какво е необходимо да направя за да остане моя собственост, каквато е била волята на родителите ми! :?:
lisa1962pz
Нов потребител

Re: наследствен имот дарение

Мнениеот anni1897 » 29 Авг 2009, 10:58

В този форум има ли юристи, който могат да отговорят точно, ясно и конкретно или само се писателствува по казусите.
И как човек да си избере компетентен юрист, при наличните отговори или по-точно липсата на такива.
anni1897
Нов потребител

Re: наследствен имот дарение

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2009, 10:39

anni1897 написа:В този форум има ли юристи, който могат да отговорят точно, ясно и конкретно или само се писателствува по казусите.
И как човек да си избере компетентен юрист, при наличните отговори или по-точно липсата на такива.

Има юристи, но те тоговарят само при добро желание. Не се бутайте неподготвен в чужда тема.
Към основното питане:Могат да искат разваляне на договора , ако се нарушава запазената им част от наследството. Няма начин да предотвратите при тяхно желание подобен иск.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси