начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Cемейното жилище след развода

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Cемейното жилище след развода

Мнениеот smaragda777 » 24 Авг 2009, 16:46

Здравейте!

Бих се радвала да получа правен съвет от Вас, ако е възможно. Моята дъщеря е започнала бракоразводно дело. Първото заседание ще бъде на 27 август 2009. Години наред тя бе подложена на психически и физически тормоз от страна на съпруга си. На 10.04.2009 беше принудена да избяга заедно с двете си деца (момиченца на 9г. и на1 година) да живее на свободен наем. Преди това бе изтеглила 8000 лева кредит за ремонт и обзавеждане на семейното им жилище. Това жилище е собственост на бабата на зет ми, но тя им го беше предоставила за живеене отпреди повече от преди една година и половина. Сега дъщеря ми плаща свободен наем 400 лева месечно, както и ще продължава да изплаща кредита до 2012 година. До днес моят зет 'и е пратил само два пъти по 85 лева издръжка за децата. Той сам е определил тази сума. В исковата молба дъщеря ми моли семейното им жилище да бъде 'и предоставено до навършване 18 години на децата им. Моите въпроси към Вас са:

1.Дали съдът ще уважи желанието на дъщеря ми за предоставяне на семейното жилище, ако родителските права 'и се предоставят ?

2.Има ли право бабата на зет ми, собственица на семейното им жилище да откаже ползването на жилището от страна на дъщеря ми и двете 'и деца?

3.Може ли това жилище да бъде давано под наем или да бъде продадено, или прехвърлено на друг собственик, ако бабата на зет ми пожелае това?

Моята дъщеря сега разчита почти изцяло на моята финансова подкрепа, тъй като тя получава пари за майчинство, които са равни на минималната работна заплата, но и те не 'и се плащат редовно, тъй като преди да излезе по майчинство, тя работеше като преводачка в Кремиковци, а там положението знаете, че не е "розово" в момента.
Бих се радвала много, ако получа Вашия отговор!
smaragda777
Младши потребител

Назад към Семейни казуси