- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да се разведа, след като....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Мога ли да се разведа, след като....
Мога ли да се разведа, след като бракът и детето ми нямат навършени 1 година?
Не живеем заедно и той не полага грижи за детето.
В отпуск по майчинство съм и студент-задочник.
Имам ли право на безплатна правна помощ?
Благодаря предварително!
Имам ли право на безплатна правна помощ?
Благодаря предварително!
- ralitca_
- Нов потребител
Re: Мога ли да се разведа, след като....
ralitca_ написа:Мога ли да се разведа, след като бракът и детето ми нямат навършени 1 година? да
Имам ли право на безплатна правна помощ? Изложените факти не могат да обосноват категоричен отговор.
Благодаря предварително!
- Гост.
- Старши потребител
Получих информация от друг форум, че до навършване на една година на детето ми, нямам право на развод.
Какви други факти трябва да изложа?
Какви други факти трябва да изложа?
- ralitca_
- Нов потребител
Трябва ли да доказвам вина, ако той не е съгласен на развод?
- ralitca_
- Нов потребител
то, така с цветарски подход из форумитеее.....няма да стане!
обърнете се към колега!
а това с ненавършването на 1 година на детето /от другия форум/....няма да го коментирам!!!
обърнете се към колега!
а това с ненавършването на 1 година на детето /от другия форум/....няма да го коментирам!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Глупости може да прочетете навсякъде, вкл. и от мен.
Факта, че съпругът НЕ е склонен да прекрати брака е ирелеватно.
Не е задължително да искате съдът да се произнася по въпроса за вината, но ако се позовете изрично- да, ще се наложи да доказвате и наличие на обстоятелства, обуславящи вината му.
Къде всъщност живеете... и ред такива дреболии, които са си все съществени.
За правната помощ
Това накратко.
Факта, че съпругът НЕ е склонен да прекрати брака е ирелеватно.
Не е задължително да искате съдът да се произнася по въпроса за вината, но ако се позовете изрично- да, ще се наложи да доказвате и наличие на обстоятелства, обуславящи вината му.
Къде всъщност живеете... и ред такива дреболии, които са си все съществени.
За правната помощ
чл. 23, ал 4 от ЗПрП- По граждански и административни дела правна помощ се предоставя в случаите, когато въз основа на представени доказателства от съответните компетентни органи съдът прецени, че страната няма средства за заплащане на адвокатско възнаграждение. Преценката си за това съдът формира, като вземе предвид:
1. доходите на лицето или семейството;
2. имущественото състояние, удостоверено с декларация;
3. семейното положение;
4. здравословното състояние;
5. трудовата заетост;
6. възрастта и
7. други констатирани обстоятелства.
Това накратко.
- Гост.
- Старши потребител
Мисля, че за това е форум за да задам въпрос, който ме интересува.Не ми се случва да се развеждам всеки ден.Щом питам и за служебно назначена правна помощ мисля, че отговорът на въпроса Ви за обръщането към колега е риторичен.Благодаря за мнението, но беше безполезно от Ваша страна.
А на другия отговор на poli_g благодаря.Желая Ви лек и спорен ден!
А на другия отговор на poli_g благодаря.Желая Ви лек и спорен ден!
- ralitca_
- Нов потребител
ralitca_ , активирайте си ЛС.
- Гост.
- Старши потребител
Ами тя, почитаема , вече го получи! При това за моя радостна изненада от самата poli_g . Тя рядко е толкова конкретна! Верно, малко се е изхвърлила с това "ирелевантно", ама нейсе
Колкото до възпитанието... по-добре помислете за своето преди да давате съвети на другите! С цялото ми уважение!
Не се стягайте ralitca_ от постингите на финансово... ъъъ... затруднени адвокати, каквато вероятно е и добре известната във форума 778899. Тук ще получите и по-груби нападки за гдето сте си "позволила" да питате... Просто изчакайте и ще получите по-конкретни съвети! Затова е форум, а не адвокатска кантора
ПП Изпълнете съвета на poli_g ! Тя явно иска да ви каже нещо на личните! Вярвам, че няма да са лични нападки...
Колкото до възпитанието... по-добре помислете за своето преди да давате съвети на другите! С цялото ми уважение!
Не се стягайте ralitca_ от постингите на финансово... ъъъ... затруднени адвокати, каквато вероятно е и добре известната във форума 778899. Тук ще получите и по-груби нападки за гдето сте си "позволила" да питате... Просто изчакайте и ще получите по-конкретни съвети! Затова е форум, а не адвокатска кантора
ПП Изпълнете съвета на poli_g ! Тя явно иска да ви каже нещо на личните! Вярвам, че няма да са лични нападки...
- plamen_penev
- Активен потребител
Благодаря, явно има и адвокати тук предимно за други цели!
- ralitca_
- Нов потребител
Вижте,Драги адвокати!
Простете за раздразнението, което може би причиних с въпросите си може би не са зададени и достатъчно коректно, но моля ви, имам достатъчно главоболия, за да чета и упреци ако не можете да дадете коректно полезен съвет на мен и на останалите участници тук, моля по- добре не взимайте отношение по този нападателен начин.Така не се печелят потенциални клиенти за вашите правни услуги.Благодаря ви!
Простете за раздразнението, което може би причиних с въпросите си може би не са зададени и достатъчно коректно, но моля ви, имам достатъчно главоболия, за да чета и упреци ако не можете да дадете коректно полезен съвет на мен и на останалите участници тук, моля по- добре не взимайте отношение по този нападателен начин.Така не се печелят потенциални клиенти за вашите правни услуги.Благодаря ви!
- ralitca_
- Нов потребител
Да поправя заблудата- във форума има съдии, прокурори, разследващи, и не, полицаи, следователи, и ... всякакви други, несвързани с правото, ментори.
Последните да си проследят форумната история и ако не забележат порок в поведението си, ще бъда добра да загубя време, за да публикувам наглостта в оценъчната им дейност.
А всъщност- форумът, като идея, е създаден, за да имат възможност колеги да обменят мисли. С времето се оказало, че сами не сме си достатъчни и започва ерата на . Което (тук еволюирам, признавам) раздвижва малко от малко форума, но пък се раждат разни течения...
Напоследък се изроди ново такова - на дразнителите( тук се извинявам предварително, защото преди време имаше колега с ник Дразнител- моите уважения към него). Във видимо добро, поне физическо, здраве, изплака навреме и от тогава не е спирало да оглася одаята с пискливият си глас.
А юристите се ограничиха в ъгъла на кръглата стая, наречен раздел за юристи...
Кратък исторически преглед на битието... форумно.
Последните да си проследят форумната история и ако не забележат порок в поведението си, ще бъда добра да загубя време, за да публикувам наглостта в оценъчната им дейност.
А всъщност- форумът, като идея, е създаден, за да имат възможност колеги да обменят мисли. С времето се оказало, че сами не сме си достатъчни и започва ерата на . Което (тук еволюирам, признавам) раздвижва малко от малко форума, но пък се раждат разни течения...
Напоследък се изроди ново такова - на дразнителите( тук се извинявам предварително, защото преди време имаше колега с ник Дразнител- моите уважения към него). Във видимо добро, поне физическо, здраве, изплака навреме и от тогава не е спирало да оглася одаята с пискливият си глас.
А юристите се ограничиха в ъгъла на кръглата стая, наречен раздел за юристи...
Кратък исторически преглед на битието... форумно.
- Гост.
- Старши потребител
Точно така, ....... - казал някой от "склещените" в "ъгълчето" на кръглата маса.
-
Melly - Старши потребител
poli_g каза:
А всъщност- форумът, като идея, е създаден, за да имат възможност колеги да обменят мисли.
Безспорна неистина... или свободни съчинения! poli_g няма как да знае намеренията на създателите на форума, понеже, почти съм сигурен, не е част от тях. Ако тя е създала този форум, нека го заяви ясно и без музикални интермедии! Доказателство, че това не е форум "само за юристи", които да си "обменят мнения" тук по неясно какво, т.е. някаква елитарна общност от "богоизбрани" е и факта, че организаторите не са ограничили достъпа на неюристи, нещо което са направили изрично в раздела "само за юристи" (първични проверки, пароли...), а допускат всеки, който има някакво отношение към изграждането на ПРАВОВА ДЪРЖАВА у нас. poli_g може би не знае, (според мен не знае...), но този сайт, lex.bg, беше създаден първоначално именно с тази цел и с пари на американските данъкоплатци, които вероятно продължават да дават своята лепта за създаване на омразното на мнозина гражданско общество в далечна за тях България.
Истината за раздразнението на някои тук, (далеч не всички!), те са 3-4 човека ralitca_, се корени според мен в сериозното намаляване на клиентелата им след въвеждането на по-високите тарифи, по същността си явяващи се монополни цени, за заплащане на адвокатския труд, който труд, и друг път съм го казвал, уважавам и ценя високо. Няма начин такова свиване на клиентелата да не доведе до известна раздразнителност... Рабираемо е!
Но тук има и юристи, и те са мнозинството, които обичат да помагат, ralitca_. Просто изчакайте да се включат без да забелязвате злобните и грозни нападки срещу себе си. Аз няма да ви дам съвет, защото, виждам че сте нова във форума, не съм юрист, а физик. Казусът ви е прост, но по-добре да ви разяснят процедурата истинските специалисти.
Може би, ако не бях се включил, poli_g щеше да ви доразясни процедурата... Даже съм сигурен в това! Сгреших, познавайки нейната и на huligan (забележете какъв прякор си е избрал само!) непредизвикана омраза към мен... Но има и други юристи тук! Почакайте ги! Те ще откликнат на вашия чисто човешки проблем без да ги мъчи постоянната и травмираща мисъл за пари.
Кураж!
- plamen_penev
- Активен потребител
Да, като казвам, че не спира да реве...
- Гост.
- Старши потребител
пенев, пенев....добре известна-не знаех, че съм!
друго искам да ви кажа...преди да се изхвърляте за пореден път на място, в което бих се чувствала неловко, ако бях на ваше място...вземете то попрочете това-онова! нито я разбирате материята, нито пък я практикувате! а, на вас съм ви известна, понеже хич даже не приемам подлизурковското ви поведение и сервилничене! ако има някой добре известен-не съм аз...вие се "бутате" където не ви е мястото, постоянно, с отговори по темите наподобяващи психоанализа направена от гимнастик...защото опитите ви точно такива.
относно мненията ми във форума-преди да ги коментирате, моля, прочете ги...и ако смятате, че форумното ми поведение и изградено от нападки към питащите...ще ме прощавате, далеч сте от истината, както обикновено! та това е от мен....а, и още нещо-с подмазване до никъде не се стига...а, мъж-подмазвач...нЕкъв ужас, нЕкъв ад!!!
а, това, че сте решил, че имам И финансови затруднения....разсмяхте ме, гимнастико.....
да продължавам да си губя времето в писане към вас...смисъл нулев !
друго искам да ви кажа...преди да се изхвърляте за пореден път на място, в което бих се чувствала неловко, ако бях на ваше място...вземете то попрочете това-онова! нито я разбирате материята, нито пък я практикувате! а, на вас съм ви известна, понеже хич даже не приемам подлизурковското ви поведение и сервилничене! ако има някой добре известен-не съм аз...вие се "бутате" където не ви е мястото, постоянно, с отговори по темите наподобяващи психоанализа направена от гимнастик...защото опитите ви точно такива.
относно мненията ми във форума-преди да ги коментирате, моля, прочете ги...и ако смятате, че форумното ми поведение и изградено от нападки към питащите...ще ме прощавате, далеч сте от истината, както обикновено! та това е от мен....а, и още нещо-с подмазване до никъде не се стига...а, мъж-подмазвач...нЕкъв ужас, нЕкъв ад!!!
а, това, че сте решил, че имам И финансови затруднения....разсмяхте ме, гимнастико.....
да продължавам да си губя времето в писане към вас...смисъл нулев !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Боже колко злоба си изпратил на Земята!
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev на 08 Окт 2009 07:18 pm ...... този клон още явно е здрав.
А, ти не си такъв. Чакай, как точно беше.... а, да, но пък разбираш от търкане и размяна на биологичен материал.
Тук някъде ще спра, защото денят ще е ужасно натоварен, а си развалих вкуса на кафето...
Но ..... "I'll be back"
п.п. Видно е да няма ревизия в отношението и макар да не ми харесва този душевен мазохизъм - "Каквото повикало- такова се обадило".
plamen_penev написа:бла....бла....бла... по-добре да ви разяснят процедурата истинските специалисти.
А, ти не си такъв. Чакай, как точно беше.... а, да, но пък разбираш от търкане и размяна на биологичен материал.
да си проследят форумната история и ако не забележат порок в поведението си, ще бъда добра да загубя време, за да публикувам наглостта в оценъчната им дейност.
Тук някъде ще спра, защото денят ще е ужасно натоварен, а си развалих вкуса на кафето...
Но ..... "I'll be back"
п.п. Видно е да няма ревизия в отношението и макар да не ми харесва този душевен мазохизъм - "Каквото повикало- такова се обадило".
- Гост.
- Старши потребител
poli_g каза:
Ако искаше да запазиш някакво достойнство , poli_g приятелко, трябваше да спреш преди... ъъъ... търкането и размяната на биологичен материал... Детето пита нещо съвсем конкретно, защото иска да знае и да е ориентирано! Какво лошо има в това? Защо спамиш вместо да помогнеш. И без друго започна! Довърши си помощта!
- plamen_penev
- Активен потребител
Пенев, леко че се надскочи! Ще разпореждаш на друго място и на други хора .
Като ти остане време препоръчвам това четиво, че отново ще се поизхвърлиш с някоя нелепост.
http://209.85.129.132/search?q=cache:6M ... clnk&gl=bg
http://209.85.129.132/search?q=cache:VJ ... clnk&gl=bg
Детето, както ти го наричаш, получи ориентировъчен отговор. Ако ти е по силите- отговори му и спри да се заяждаш с мен и/или да се изживяваш в позицията на субект с химерните права да поставяш оценки. Не ти давам насоки като как да си пишеш програмите, съответно не съм искала от теб да ми натрисаш разпорежданията си.
Нелепо е заради възрастта ти, ако не друго, аз да ти правя бележка.
Само от куртоазия не съм те обидила по начин, какъвто ти ползваш.
п.п. И, не съм ти приятелка , при все да ти е трудно разбирането на този факт.
Като ти остане време препоръчвам това четиво, че отново ще се поизхвърлиш с някоя нелепост.
http://209.85.129.132/search?q=cache:6M ... clnk&gl=bg
http://209.85.129.132/search?q=cache:VJ ... clnk&gl=bg
Детето, както ти го наричаш, получи ориентировъчен отговор. Ако ти е по силите- отговори му и спри да се заяждаш с мен и/или да се изживяваш в позицията на субект с химерните права да поставяш оценки. Не ти давам насоки като как да си пишеш програмите, съответно не съм искала от теб да ми натрисаш разпорежданията си.
Нелепо е заради възрастта ти, ако не друго, аз да ти правя бележка.
Само от куртоазия не съм те обидила по начин, какъвто ти ползваш.
п.п. И, не съм ти приятелка , при все да ти е трудно разбирането на този факт.
- Гост.
- Старши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|