начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Ако не се ява на дело за издръжка какво следва???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ако не се ява на дело за издръжка какво следва???

Мнениеот marincheto » 19 Окт 2009, 22:40

Здравейте!
Моля за съвет по следния проблем.
Със съпруга ми сме разведени вече 6год.,през които той 2 пъти завежда дела за отнемане на родителските права.Третия път той вече успя и спечели делото-правата бяха отсъдени на него.Аз живея и работя в чужбина вече много години.Всеки път когато той завеждаше дело срещу мен това ставаше без мое знание.Аз винаги разбирам случайно в последния момент,неразбираемо защо без да сам получила призовка нито пък съм осведомена се даваше ход на делото.Бях осъдена на 70лв.месечна издръжка за детето.След година премирие той отново решава,че трява да ме съди за увеличаване на издръжката,за което аз отново не сам сигурна просто подочух .Въпросът ми е при мое незнание за делото и неявяване в съда,какво следва може ли да съм служебно осъдена без да съм представила документи за доходи и какво следва след това?Предварително благодаря.
marincheto
Нов потребител

Re: Ако не се ява на дело за издражка какво следва???

Мнениеот usra_ovcova » 19 Окт 2009, 23:29

Защо без Ваше знание?Не поддържате ли връзка с детето си?Ваши роднини и близки не се ли срещат с това дете и баща му,разбира се?Кой "случайно" Ви информира,че има дело?А,иначе делото минава,както е минавало вече и без Вас.След това лакомото дете Ви чака в засада да Ви изпие кръвчицата,да-а!
usra_ovcova
Потребител

Re: Ако не се ява на дело за издражка какво следва???

Мнениеот Гост. » 20 Окт 2009, 01:32

:lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Re: Ако не се ява на дело за издръжка какво следва???

Мнениеот sunrise » 20 Окт 2009, 10:21

И на мен ми се вижда голяма конспирация , за една нищо и никаква издръжка. Какъв е въпросът:Как да не плащам издръжка ли? Това ,че не се явявате по делата, а за незнанието ме съмнява, не Ви спасява. Сега по новият СК ще започнат едни дела...
sunrise
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 20 Окт 2009, 17:02

marincheto написа:Здравейте!
Моля за съвет по следния проблем.
Със съпруга ми сме разведени вече 6год.,през които той 2 пъти завежда дела за отнемане на родителските права.Третия път той вече успя и спечели делото-правата бяха отсъдени на него.Аз живея и работя в чужбина вече много години.Всеки път когато той завеждаше дело срещу мен това ставаше без мое знание.Аз винаги разбирам случайно в последния момент,неразбираемо защо без да сам получила призовка нито пък съм осведомена се даваше ход на делото.Бях осъдена на 70лв.месечна издръжка за детето.След година премирие той отново решава,че трява да ме съди за увеличаване на издръжката,за което аз отново не сам сигурна просто подочух .Въпросът ми е при мое незнание за делото и неявяване в съда,какво следва може ли да съм служебно осъдена без да съм представила документи за доходи и какво следва след това?Предварително благодаря.

А Вие какво правите в чужбина, при положение, че имате малко дете тук и трябва ежедневно, непосредствено, лично и визуално да сте до него; да се грижите за него, да разговаряте и да го контролирате? :evil: Как си мислите, че осъществявате този контрол и контакт, докато сте в чужбина? :evil: Толкова ли не може да се намери работа за Вас тук, в близост до детето Ви ?Каква съвест носите въобще и как ще отговаряте някога пред него?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 20 Окт 2009, 17:14

Познавам една жена, която също работи в чужбина, печели добре, а детето и го гледат нейните родители, на които го е зарязала в България/явно то и е омръзнало и е решила да прави кариера/. Всички са добре материално, но в крайна сметка не всичко е пари. Тя си мисли, че осъществява контакт с него, като си говорят чрез разнородните способи, които предлага Интернет /много е заблудена, горката :cry: /. Понякога си идва в страната и се вижда непосредствено с него.
Ако аз бях на мястото на бащата на това дете, то отдавна/за негово добро/ нямаше да си спомня коя е биологичната му майка.

Толкова ли не може да разбере тази жена, че грижите на бабата и дядото не могат да заместят тези на майката и бащата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 20 Окт 2009, 18:41

sunrise написа: Сега по новият СК ще започнат едни дела...

Какво имате предвид?То и по досегашния СК-с имаше "едни дела"...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2009, 10:48

usra_ovcova написа:
sunrise написа: Сега по новият СК ще започнат едни дела...

Какво имате предвид?То и по досегашния СК-с имаше "едни дела"...[/quo
Имам пред вид размера на издръжките:сума народ получава по 40-50 лв.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси