начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

отнемане на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отнемане на родителски права

Мнениеот petia_popova » 25 Окт 2009, 12:12

Здравейте,
имам нужда от помощта Ви под формата на съвет към кой адвокат от София да се обърна за съдействие, а драмата при мен е следната:
С бившият ми съпруг се развеждаме по взаимно съгласие през 2006, като аз доброволно се отказвам и нямам никакви претенции към недвижими имущества, моторни превозни средства, семейното жилище, активите на фирмата регистрирана на името на бившият ми съпруг и пр. неща придобите по време на брака ни, като единственото условие от моя срана, за да му дам така желаният от него развод, е - упражняването на родителските права спрямо двете ни малолетни деца да бъдат присъдени на мен - тяхната майка, с право на бащата да ги вижда и взима при себе си всяка последна събота и неделя от месеца за времето от 09:00 часа в събота до 19:00 часа в неделя, както и за един месец през лятната ваканция по време несъвпадащо с моята отпуска, и бащата да заплаща на малолетните си деца издръжка до настъпване на пълнолетие.
Решението на съда влиза в сила от декември 2006 в следствие на нашето искане, като по време на целия бракоразводен процес, а и една година по-рано бившият ми съпруг не се намира в България. Всичко се развива чрез упълномощен от него адвокат и поради така стеклите се обстоятелства аз не съм искала стриктно и точно да се спазва определената му от Съда форма на свиждане с децата и съм му ги давала винаги когато поиска още повече, че през март 2007г. той се завръща в България.
Докато живееше в чужбина издържката, макар и със закъснения, ми бе изплащана от неговата майка и баба на децата, но след завръщането му започват сериозните проблеми с плащането. Макар,че той не изпълнява разпорежданията на Съда не съм го лишавала нито за миг от свижданията му с децата. На 03.11.2007 правиме уговорка да дойде да ги вземе отново на 10.11.2007г., но той не се появява и от тази дата за нас лицто е в неизвестност. Родителите му отговарят,че е заминал отново на работа в чужбина, но по всичко личи, че и те не разполагат с вярната информация. Това, а и подхвърлена информация от общи познати, налага да направя официялно запитване до Външно министерство за местонахождението на бащата на децата ми и отговора който получавам на 04.01.2008г. е, че въпросното лице е задържано в Р Турция през ноември 2007 г. по обвинение в трафик на наркотици и към момента се намира в затвора в гр.Истанбул в кв. Малтепе.
В следствие на това и във връзка с интересите на децата, ми се свързвах многократно с родителине на бившият ми съпруг с молба за съдействие, а именно – изплащане на издръжка и съдействие за издаването на Декларация за съгласие децата да пътуват в чужбина, но не срещнах нито разбиране, нито съдействие и това наложи до сезирам Софийска районна прокуратура относно извършено престъпление по смисъла на чл. 183, ал.1 от НК.
През април 2009г. решението на Съда е в полза на децата ми и от тогава Общината (по местоживеене на бившият ми съпруг) ни изплаща редовно месечната издръжка както е заложено във взаимното ни споразумение.
По отношение на издаването на Декларация за съгласие децата да пътуват в чужбина само с единия родител, реших да подходя отново човечно и отправих молбата си към бившият си съпруг чрез Генералното ни консулство в Истанбул и по-точно чрез г-н Живко Кънчев- Трети секретар, Консул, който лично се е срещнал с него, но на тази ми молба имам категоричният отказ на бащата.
От тук на татък имам нужда от помощта Ви, защото не познамам адвокат, който да се занимава с такъв род дела. Адвокатите, които ми помагаха в предишните две дела (бракоразводно и издръжка) не смятат ,че имам достатъчно основание да искам отнемане на родителсите права на бившият ми съпруг, но аз не съм сигурна до колко е морално такова лице да е БАЩА и да има правото да решава живота и съдбата на децетата ми.
Декларацията ми е крайно необходима не само защото не мога да ги заведа на почивка, а и защото по-малкото дете учи в специализирано езиково училище, което провежда обученията си на разменни начала и не мога да допусна, че липсата на разрешение от такъв родител ще попречи на развитието на детето ми.
Истината е, че много се колебая дали само да моля Съда да издаде решение заместващо исканата декларация, дали да искам ограничаване на родителските му права или изцяло да моля да го лишат от тях. До колкото съм запозната и при трите вариятна заседанията на Съда протичат по една и съща схема, тъй като са искови дела и това което ме тревожи, е че ще се изслушва детето, което е на 10 годени, а щом ще им причинявам това на децата, то по-добре да прекратиме всичките права на човека, причинил ни това.

Наистина Ви моля за помощ.
Благодаря на Всеки отзовал се.
Поздрави
Петя[/i]
petia_popova
Нов потребител

Re: отнемане на родителски права

Мнениеот bzlatkov » 01 Ное 2009, 10:32

Здравейте, аз от 3 години вече работя само в областта на проблемите на деца на разделени родители.Съвета ми към вас е на първо място да започнете делото за получаване от съда на заместващото сьгласие на бащата. тьй като това в настоящия момент е най-важно за детето ви.В тази връзка искам да отбележа, че с последните изменения в закона този вид дела се разглеждат не по общия ред, а по бързо производство, което прави възможно за броени дни да се снабдите с така нужното ви заместващо съгласие.Налице са и достатъчно основания за лишаване от родителски права най-вече заради присъдата на турския наказателен съд, както и поради успешно проведеното от вас наказателно дело.Неезплатената до момента от него издръжка може да ви се изплати бързо и изцяло от държавата.Ако ви интересуват повече подробности пишете лично сьобщение.
bzlatkov
Младши потребител

Re: отнемане на родителски права

Мнениеот usra_ovcova » 01 Ное 2009, 10:44

bzlatkov написа: Ако ви интересуват повече подробности пишете лично сьобщение.

Направете опит да си включите личните съобщения,че ме интересуват повече подробности. :wink:
usra_ovcova
Потребител

Назад към Семейни казуси