Колеги, понеже темата е заключена и затова отварям нова темата във връзка със същата.
Не бъдете толкова алчни. Радвам се, че се е намерил колега който се е отзовал на проблема на жената. Чак сте решили, че тя е собственик на УПИ. Никъде такова нещо не е казала, защо решихте така? Пък и да беше- за чужд дълг вие бихте ли си продали УПИ-то?
Иначе не е лошо да визмате три пъти по-скъпи хонорари за правни услуги от разни там строители и новобогаташи 20-,30-годишни. Или пък от разни строителни работници дето си докарваха по 2000 лв. доход на месец, ей така- без да са набръчкали и една мозъчна гънка.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се разведа с мъжа си който е извън страната2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да се разведа с мъжа си който е извън страната2
Понеже камъните май са в моята градина ...
viewtopic.php?f=21&t=38666&p=371334#p371334
А парите от УПИ-то ги бях предвидил госпожата да си плати адв. хонорар, а не чуждия дълг
И не става въпрос за алчност ... Значи ако аз имам недв. имоти, а нямам пари за дадено нещо какво правя - моля се безплатно да ми дадат/направят нещото, или продавам имота и си плащам? /и да допълня - дамата явно си има и жилище, видно от обясненията и, т.е. не се нуждае отчаяно от УПИ-то за да задоволи минималните си човешки нужди/
viewtopic.php?f=21&t=38666&p=371334#p371334
nadiakazakova написа:Моля Ви за помощ.
Притежавам УПИ с площ от 1030м2 до София от 2002 г. Скицата на имота ми е с права линия от към съседа. Две поредни години я вадя и винаги си е излизала една и съща. Но в един хубав ден идва съседа и ми показва негова нова скица на която е видно, че навлиза в моя имот с 26 м2. Даже вече бил при нотариус Чайка Бележкова да прави делба с брат си и тя щяла да им узакони "заграбеното". Те действат в комбина с техника от службата и с нотариуса, тъй като са в много близки отношения и съграждани. От там отивам в общината и питам техника на какво основания им е издал тази скица с тези кривини по правата ни линия, а той ми се оправдава, че видиш ли преди време се е появила негова преписка от 1998 г. със скица от 98г. и въз основа на нея той им издал новата като лепнал печат и подпис с текст: "Скицата е валидна и днес". Питам аз не е ли това документална измама. Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.
Въпроса ми е как да си защитя имота?
А парите от УПИ-то ги бях предвидил госпожата да си плати адв. хонорар, а не чуждия дълг
И не става въпрос за алчност ... Значи ако аз имам недв. имоти, а нямам пари за дадено нещо какво правя - моля се безплатно да ми дадат/направят нещото, или продавам имота и си плащам? /и да допълня - дамата явно си има и жилище, видно от обясненията и, т.е. не се нуждае отчаяно от УПИ-то за да задоволи минималните си човешки нужди/
- inspectora
- Активен потребител
Аз не видях никъде да има УПИ. А и дълга, и респективно необходимостта от спешно заплащане на адвокатски хонорар са именно във връзка с чужди своеволия.
Иначе, аз също не съм имала на кого да разчитам и не съм очаквала някой на добра воля да ми помогне, но все пак не бива да се мерят хората с един и същи аршин. На всеки са различни възможностите му. И на всеки му е била необходима помощ, която е получил именно от такива хора като колегата.
Най-много ме е било яд да ме използват хора, които имат пари за консултация! В този смисъл исках да кажа, че ние като адвокати не бива да сме алчни за всяка стотинка, която можем да спечелим. Колегата е решил да дари от собствения си труд. Няма лошо. Има различни типове "нуждаещи се". Но тази жена ми се струва, че не е като тези дето искат фирми да "откриват" и се циганят за адв.хонорар.
Иначе, аз също не съм имала на кого да разчитам и не съм очаквала някой на добра воля да ми помогне, но все пак не бива да се мерят хората с един и същи аршин. На всеки са различни възможностите му. И на всеки му е била необходима помощ, която е получил именно от такива хора като колегата.
Най-много ме е било яд да ме използват хора, които имат пари за консултация! В този смисъл исках да кажа, че ние като адвокати не бива да сме алчни за всяка стотинка, която можем да спечелим. Колегата е решил да дари от собствения си труд. Няма лошо. Има различни типове "нуждаещи се". Но тази жена ми се струва, че не е като тези дето искат фирми да "откриват" и се циганят за адв.хонорар.
- zzzzz
- Потребител
съгласна съм!!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Нищо не съм казал срещу колегата. Щом е решил да помага - негова воля ...
А относно помагането на нуждаещи се имам "особено мнение" по въпроса - непомагането е много по-добра помощ ...
А относно помагането на нуждаещи се имам "особено мнение" по въпроса - непомагането е много по-добра помощ ...
- inspectora
- Активен потребител
принципно, от "нуждаещ се" до "нуждаещ се"...разлика от тук до небето!
против тарикатите на дребно съм, и винаги съм била. нееднократно съм заявявала категоричността си в това отношение...
НО, винаги съм помагала с каквото мога, на хора които имат нужда от помощ, но нямат средства да си го позволят...и тогава парите са без значение! Като помагайки, определено не им върша работата като "за без пари"...въпрос на личен избор, моят Е такъв!
против тарикатите на дребно съм, и винаги съм била. нееднократно съм заявявала категоричността си в това отношение...
НО, винаги съм помагала с каквото мога, на хора които имат нужда от помощ, но нямат средства да си го позволят...и тогава парите са без значение! Като помагайки, определено не им върша работата като "за без пари"...въпрос на личен избор, моят Е такъв!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|