начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

отвличане на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отвличане на дете

Мнениеот natalia2003 » 18 Ное 2009, 12:45

Дъщеря ми живее от 7 години в Испания заедно със съпруга си. Там се ражда и първото им дете, което е вече на 6 годинки. Тя е подала молба за развод там в Испания, поради постоянно психически и физически тормоз. Повече от година тя живее сама с детето, но винаги той го взема когато си поиска. Тази година детето трябваше да бъде в първи клас. Съпругът й при 7-годишен престой в Испания остава без работа и е решил да си тръгне за БГ.При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си. Разбира се тя не знае българския номер на телефон. Свързала се със закрила на детето в града, за да й съдействат да се свърже с детето и да го чуе, но и те не можели да направят нищо. Говорили са с бащата, но не можели да направят нищо повече. Тя разбира, че той е подал в БГ.молба за развод като е казал, че тя си била изоставила детето. Може ли и по какъв начин тя може да се чуе с детето си и как може да го върне в Испания. Смята ли се за отвличане това, че той е взел детето без нейното съгласие. Много ви благодаря
natalia2003
Младши потребител

Re: отвличане на дете

Мнениеот plamen_penev » 18 Ное 2009, 17:53

Смята се!
Но дали ни казвате всичко? И дали е точно така както го представяте?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот natalia2003 » 18 Ное 2009, 21:10

Точно така е както ви го описах. Тя има жалби в Испания и съдебни решения, с които се удостоверява това.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 18 Ное 2009, 22:32

:roll: Тя и дъщеря ви това пита преди известно време тук.
И получи отговор.

Тя разбира, че той е подал в БГ.молба за развод

Пак съм имала пророчески дарби... някакви, когато и отговарях.

И на вас, както и на нея, ще отговоря- това не е казус за форум. Трябват реални адвокати, в реално време, за да има реални резултати.
А вече е налице закъснение от нейна страна.

Но, няма пречки да си питате... това обаче няма да върне детето.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот natalia2003 » 19 Ное 2009, 01:25

Съгласна съм, че трябват адвокати, но мен ме интерисува какво точно да искам от адвокатите. Аз искам да знам лично за мен. Тя например ми казва, че вече е отчаяна, защото до сега дори не може да осъществи връзка с детето си. А това е една причина тя да се обезкуражи. Досега е получила правна помощ само от фондация анимус, за което ги поздравявам. Писала е писма и до някои други места, дори и до министерството на правосъдието и глас в пустиня. А времето си тече. От защита на детето й отговориха,че детето е видимо добре и толкова. Но толкова време да не си виждаш детето и да не го чуваш, това ще обезсърчи и най
психично силната жена. Интерисува ме, когато тя има вече решение за правата на детето от Испания, кое е първото нещо, което трябва да направи като дойде в БГ. Едни казват, че трябва да се отиде в испанското консулство в БГ, други казват,че трябва да отиде направо в министерството на правосъдието. Ето това също трябва да се знае,за да не се губи време. Ако получа отговор на тези въпроси ще бъда много благодарна.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 19 Ное 2009, 10:39

Кои са едни и кои са други? Зарзаватчийката и фризьорката в квартала ли?Какво испанско консулство, детето испански гражданин ли е? Има ли решение по Хагската конвенция в Испания?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 10:47

Писането на писма в една ПРАВОВА ДЪРЖАВА е допустима, но напълно безполезна практика, natalia2003. С прискърбие (и до някъде унизен :oops: ) трябва да се съглася с poli_g... като я повторя:
poli_g препоръча:
...това не е казус за форум. Трябват реални адвокати, в реално време, за да има реални резултати.

Вървете в съда и стискайте палци!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 17:22

:roll: :lol: :lol: :lol: Ааааа, оправя ми се настроението. Заслужено, след като във всяка тема, където вляза - смешки...

Колега Сънрайз, ако прочетете преди време темата на майката ще установите( при все оскъдните факти), че детето има и бг. гражданство.
А, че след като има постановено СР и са и присъдени правата по отношение на детето и трябва само мъничко усилие- изобщо няма да споря.

Като майка- изобщо не разбирам нЕкои факти - от август детето ти го няма и да се бездейства?....пък и прочетох нелепи изказвания по отношение представителите на адвокатското съсловие... 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 23:56

poli_g се похвали:
Пак съм имала пророчески дарби

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 20 Ное 2009, 00:08

plamen_penev написа:
poli_g се похвали:
Пак съм имала пророчески дарби

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А Пенев "ментора" не пропусна да сподели субективните си възприятия.
Орисия... някаква.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Ное 2009, 00:20

poli_g се заяде:
Орисия... някаква.

Защо субективни poli_g? Напълно релевират с твоите самохвалби :lol: :lol: :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 20 Ное 2009, 00:30

plamen_penev написа:
poli_g се заяде:
Орисия... някаква.

Защо субективни poli_g? Напълно релевират с твоите самохвалби :lol: :lol: :lol:

Аз поне съм видяла в бъдещето, а твоят свят свършва ....там някъде- на върха на носът ти.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Ное 2009, 00:36

Аз поне съм видяла в бъдещето
:lol: :lol: :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Ное 2009, 09:07

Ха-ха-ха! Котака е много як! :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот kgrozeva » 30 Ное 2009, 13:36

Госпожо natalia2003,

Предайте на дъщеря ви да се свърже с мен на kr.grozeva@gmail.com
С удоволствие ще помогна до колкото мога. Не съм адвокат, не искам пари. Работя в ТВ предаване и мисля че мога да съм ви от полза.
kgrozeva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 30 Ное 2009, 16:07

kgrozeva написа:Госпожо natalia2003,

Предайте на дъщеря ви да се свърже с мен на kr.grozeva@gmail.com
С удоволствие ще помогна до колкото мога. Не съм адвокат, не искам пари. Работя в ТВ предаване и мисля че мога да съм ви от полза.

Как, като разсополивим аудиторията ли?
Жената има проблем юридически, който се решава в съда , а не в студиото.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kgrozeva » 01 Дек 2009, 22:42

Imam osnovanie da tvardia che mnogo ama mnogo problemi sa resheni chrez reportaji i v studioto. A i kolko mnogo hora sa poluchili pomosht ot zriteli...
kgrozeva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 02 Дек 2009, 10:39

kgrozeva написа:Imam osnovanie da tvardia che mnogo ama mnogo problemi sa resheni chrez reportaji i v studioto. A i kolko mnogo hora sa poluchili pomosht ot zriteli...

И как по-точно:бащата го хваща съвестта и връща детето може би? Хората имат сериозен проблем, свързан с прилагане на право на двете държави, особено , ако детето има и друго гражданство, може и до спор за подсъдност да се стигне и хич не е разрешение едно телевизионно предаване.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот diaida » 04 Дек 2009, 02:53

При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си.

Значи бащата на детето (с който са разведени и в отвратителни отношения при това) взима детето за няколко дни. Питам се аз най-напред: през тези няколко дни майката по какъв начин се е интересувала за детето, независимо че бащата го е взел и се предполага, че всичко е ок.
След време чрез много усилия тя разбира
......

Това "след време" много се бие с другата фраза "чрез много усилия". Какви усилия, какво време? Веднага сигнализирате на 3-тия или 5-тия ден (зависи какво сте се уточнили с таткото), че детето ви го няма и вдигате всички възможни инстанции на крак. Дете е това, не е дистанционно за кола!

За който и съд по света да става дума, с каквото и гражданство да е детето, ако майката не е сигнализирала своевременно за изчезването (поради една или друга причина, та била тя и разходка с таткото в парка) и са минали месеци наред или година/и, няма нито логика нито основание този съд да сметне, че същата е много ангажирана с родителските си ангажименти.
Ако пък е сигнализирала, извършени са някакви действия от страна на властите, то може да се изискат въпросните документи и да се приложат към евентуалното дело. Тогава, все пак ще има някакви симптоми на "майчина тревога" за детето, каквито да ме прощава пишещата не долових (относно детето). Долових злъч, гняв и оплакване от действия на бащата, спрямо нея лично. Дано дететенцето не е някакъв буфер в някакви отношения, както често се случва.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот natalia2003 » 06 Дек 2009, 23:32

ПРЕЗ НЯКОЛКОТО ДНИ ДОКАТО ДЕТЕТО Е С ТАТКО СИ ПРИ ОБИЧАЙНОТО СВИЖДАНЕ СА ИМАЛИ ВРЪЗКА ПО СКАЙПА И ТЕЛЕФОНА. НО СЛЕД ТОВА ВРЪЗКАТА ЗАГЛЪХВА И ТЯ ВЕДНАГА СИГНАЛИЗИРВА В ИСПАНСКАТА ПОЛИЦИЯ, В БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО В ИСПАНИЯ(НИКАКВО ВНИМАНИЕ) В ПОЛИЦИЯТА В ГРАДА, В КОЙТО СЕ НАМИРА БАЩАТА И ОТ ТАМ НИКАКВО ВНИМАНИЕ.ЕДИНСТВЕНО НИ ОТГОВАРЯТ ОТ АГЕНЦИЯ АНИМУС И ОТ ТОГАВА ПОЛЕКА ЛЕКА СЕ СВЪРЗАХМЕ И СЪС ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО И ИМА ЕДИН РАЗГОВОР С ДЕТЕТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ. ДОУМЕНТИТЕ СА ИЗПРАТЕНИ ВЕЧЕ В БГ. И АКО ЧРЕЗ СЪДА НЕ СЕ ПОСТИГНЕ НИЩО СИГУРНО ЩЕ ПОТЪРСИМ И ВАШАТА УСЛУГА. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ЖЕЛАНИЕТО НИ ДА ПОМОГНЕТЕ КАТО ЖУРНАЛИСТКА. БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА С БЛАГОРОДНАТА ЦЕЛ ДА ПОМОГНАТ, А НЕ ДА КРИТИКУВАТ
natalia2003
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси