колеги,
имам заведено бракоразводно дело, което след четири месеца лутане /особен предст. на ответника, куп удостоверения за адреси, ВЛ за техн. експертиза и т.н/ най-после има насрочена дата за следв. седмица
днес клиентката -ищца получава иск от съпруга си, ново брачно дело...
как бихте процедирали - да искам ли спиране или да си мълча и да се надявам, че първото решение ще влезе в сила по-рано ....
благодаря на всички споделили мнение предварително
- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля за съвет
Кой е пръв по време, Вашето или другото? Предполагам в различини районни съдилища са. Няма какво да си мълчите, то ако Вие не се обадите сигурно другата страна ще се обади.
- laridii
- Потребител
нашето е първо, в един съд са
- kolegkata
- Нов потребител
какво ме съветвате да направя
- kolegkata
- Нов потребител
Не подлежи на коментар, щом сте първа по време, а още повече са в един съд!!! Две дела с един и същи предмет и страни и то в същия съд. Преди време имах такъв казус и второто направо си го бяха "бастисали" служебно.
- laridii
- Потребител
Две дела с идентичен предмет? И питате...
Доказателства по второто, че има вече предявен такъв иск и искате прекратяването му.
Определение чакайте.
Доказателства по второто, че има вече предявен такъв иск и искате прекратяването му.
Определение чакайте.
- Гост.
- Старши потребител
колеги, на какво основание да искам прекратяване - забраната за пререшаване на спора предполага влязло в сила решение, сега си мисля че бих могла да искам единствено спиране
ако имате идеи, ще се радвам да ги споделим
- kolegkata
- Нов потребител
kolegkata написа:колеги, на какво основание да искам прекратяване - забраната за пререшаване на спора предполага влязло в сила решение, сега си мисля че бих могла да искам единствено спиране - това, определено НЕ.
Ама не се шашкайте, kolegkata,
По-лесното за вас би било да посочим нормата от ГПК, но не мисля че това ще ви помогне особено. Вземете се в ръце, отворете книжката и прочетете - там някъде в ГПК-то пише. Колегите са ви посочили отговора,най-вече Поли .
Уверена съм, че ще се справите сама.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Колежката?!? ГПК да ви се намира под ръка?
Форумът е за взаимопомощ, но преди да пускате теми, предлагам, да прочитате относимия НА. За практика дума не отварям.
Чл. 126. (1) Когато в един и същ съд или в различни съдилища има висящи две дела между същите страни, на същото основание и за същото искане, по-късно заведеното дело се прекратява служебно от съда.
Форумът е за взаимопомощ, но преди да пускате теми, предлагам, да прочитате относимия НА. За практика дума не отварям.
- Гост.
- Старши потребител
Предполагам ви е ясна разликата между спиране и прекратяване
- blumenthal
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|