начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Относно детските, майчинството и др.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно детските, майчинството и др.

Мнениеот slyn4eva » 28 Мар 2010, 18:42

Здравейте,
никъде не мога да получа информация по следните въпроси.
Предстои ми да раждам, след като родя детето ми има право на детски надбавки.
Веднага ли след раждането мога да подам документи за детски надбавки? :roll:
Аз съм регистриран земеделски производител, имам ли право на тези детски ако доходът ми не надвишава 350 лева?
И ще ми спрат ли майчинството ако пусна детето си на ясла след като навърши необходимата възраст?
Благодаря Ви, предварително!
slyn4eva
Младши потребител

Re: Относно детските, майчинството и др.

Мнениеот namakak » 29 Мар 2010, 00:07

Има кауза за доход на член от семейството,а тогава вие ще сте двамка :D
Ще ви дават детски надбавки,защото яслата вие си я плащате и не сте дали детето изцяло на издръжка на държавата.Спокойно си родете здравото детенце.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Мар 2010, 10:04

Да, ще Ви спрат майчинството щом детето е на ясла. Тези пари държавата ги дава да си гледате детето, а не да си почивате в къщи, а други да го гледат. То така се и казва :отпуск за отглеждане на малко дете.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот freelance » 29 Мар 2010, 10:17

Здравейте,
не се притеснявайте, няма да ви "спрат" обезщетението за отглеждане на дете до навършването на 2 годишна възраст, независимо дали ходи на ясла или не :) Но ако имате възможност, радвайте се на детенцето си и си го гледайте Вие.
freelance
Младши потребител

Мнениеот slyn4eva » 04 Апр 2010, 21:13

хм? значи е 50 на 50 дали ще ми спрат майчинството.
Не разбрах все пак като се роди детето, веднага ли да подам документи за получаване на тези детски или има срок??
Благодаря Ви предварително.
slyn4eva
Младши потребител

Мнениеот countessbathory » 06 Апр 2010, 10:44

Няма такова нещо 50 на 50. Има закони. Аз съм с малко дете. Ето как седят нещата. Докато не е на ясла се изплаща полагаемото майчинство- за 1вата година- 90 % от заплатата, на която сте осигурявана; до навършване на 2 т.-е. за останалата 1 година- по 240 лв на месец т.е. мин. раб. заплата. Ако обаче го пуснете на ясла по- рано от навършване на 2 год., например на 1г., 1 м не ви се плащат по 240 а по 120 лв. на месец. Когато го пуснете на ясла трябва да уведомите работодателя- счетоводителя, който ви води нещата, за да подготви документите за прекратяване на майчинство и тнт. Ако не се обадите рискувате да връщате надвзетите пари с лихви.
Детските- прословутите 35 лв. - подават се документи в Социални грижи по местоживеене- там ще ви сметнат дохода и дали имате право на тези 35 лв. При мен беше, ако доходите на семейството ми надвишават 700 лв на месец - нямам право. Естествено искат документи за дохода от работодателя."Доход"- Тук влизат всички доходи и от ренти, аренди и тнт. така че може да си изчислите горе- долу и сама какви доходи получавате на месец със съпруга си- гледа се осигурителния доход! Ако например съпруга ви не работи на т.договор подписва собственоръчна декларация, че няма доход- те си знаят там текста. Казвам това, защото социалната служителка се опита да ме излъже, че нямам право на детски, защото мъжа ми нямал бележка от работата.Има всякакви гадове.... Успех! :D
Между другото вие сте за форума Бг Мама :lol:
countessbathory
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 06 Апр 2010, 20:42

А бе стига с тоя форум бг-мамма.
Между другото, той е необходимо напълно да се затвори.Основно се развиват клюки, интриги и раздори. Да не говорим, че го четат и деца......Ако това е формум на олицитворението на майките (както биг брадър фемили- е извадка на обществото), то тогава многооо ще трябва да се замислим....
sisi19
Потребител

Назад към Семейни казуси