начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

сложна ситуация

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сложна ситуация

Мнениеот divaiva79 » 28 Юни 2010, 10:32

много моля ако някой може да ми помогне преди година склучих брак с чужденец но не съм имала никакви контакти с него(сексуални) всичко беше за да получи гражданство от деня на бракът не съм го виждала и чувала сега ми се роди дете от друг мъж имах декларация че той е бащата но въпреки това го писаха на чужденеца какво трябва да направя за да се запише на биологичният си баща като немога да намеря и този който е писан за баща.
divaiva79
Нов потребител

Re: сложна ситуация

Мнениеот REVOLUTION » 28 Юни 2010, 11:17

Здравейте , след като сте родила по време на брак , законът въвежда оборима презумпция , че съпругът Ви е баща на детето.Така СК.Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

Сега едиснтвената Ви възможност е да оспорите бащинството на съпруга си.Чл. 62. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
(2) Майката може да оспори, че съпругът й е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до една година от раждането.
(3) В случая по чл. 61, ал. 2, ако оспорването на бащинството на втория съпруг бъде уважено, за баща на детето се смята първият съпруг. Първият съпруг и майката могат да предявят иск за оспорване на бащинството до една година от узнаването на решението, но не по-късно от три години от влизането му в сила.
(4) Детето може да оспори бащинството до една година от навършването на пълнолетие.
(5) Не се допуска оспорване на бащинството, когато детето е родено при условията на асистирана репродукция, ако съпругът на майката е дал информиран писмено съгласие за извършването й.

Според мен трябва и да се разведете , защото този формален брак ще Ви носи още заплетени ситуации завбъдеще.Консултирайте се с колега адвокат за делото.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси