- Дата и час: 27 Ное 2024, 21:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
семейно жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
семейно жилище
Имам лично жилище, дарено от родителите ми преди брака. до 2004 г. го използвахме като "семейно". Оттогава аз живея при родителите си, а съпругът ми живее в друг град, където работи и има наследствено жилище от родителите си. Моят апартамент е даден под наем. Счита ли се, че той е "семейно жилище" към днешна дата, след като и двамата не живеем в него вече 10 години? Мога ли аз да се разпореждам с него ?
- kostadinka_mitova
- Нов потребител
Re: семейно жилище
Имате ли развод със съпруга си?
Ако продавате жилището, което си е само ваша собственост, щом е от преди брака, нотариусът ще ви иска декларация от съпруга по Семейния кодекс, че жилището не е семейно и че другият съпруг няма против същото да бъде продадено.
Това е в случай, че нямате развод и сте в режим на СИО.
Ако продавате жилището, което си е само ваша собственост, щом е от преди брака, нотариусът ще ви иска декларация от съпруга по Семейния кодекс, че жилището не е семейно и че другият съпруг няма против същото да бъде продадено.
Това е в случай, че нямате развод и сте в режим на СИО.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Мисля, че не може да е СИО, защото ви е дарено; не е и семейно жилище защото мъжа ви живее в друг град. Значи можете да се разпореждате с жилището както немерите за добре. Ако нотариуса ви прави проблем, потърсете друг, който разбира и искайте от МВР справка за постоянен адрес на мъжа ви. Ако не е регистриран на този адрес, няма как да е семейно жилището
- neveja111
- Младши потребител
Здравейте,този въпрос ми се стори най-близък до моя и затова реших да го задам именно тук! а Именно: родителите ми ми купиха апартамент чрез ипотечен кредит,кредите вече е изплатен и следва апартамента да се освободи от ипотека и да остане на мое име. Не съм омъжена , но ми предстои да го направя. Въпросът ми е: Бъдещият ми съпруг може ли да има претенции към апартамента при евентуален развод?
- evka_bg
- Нов потребител
Ако имотът е дарен - т.е. е лична собственост, единствено при развод може да му се даде за ползване, ако са му предоставени родителски права, за срока на упражняването им. Но за всяко разпореждане от Ваша страна по време на брака, ще трябва декларация по чл. 26 СК от него, че е съгласен и това не е семейното ви жилище.
- lanfear
- Потребител
За дамата с кредита - бъдещият съпруг няма да има нищо общо с имота като собственост.
За дамата със "семейното жилище" - ако не сте адресно регистрирани в имота няма да има проблем, освен ако не го купуват с кредит; банките искат съгласия от другия съпруг винаги, за да се застраховат
За дамата със "семейното жилище" - ако не сте адресно регистрирани в имота няма да има проблем, освен ако не го купуват с кредит; банките искат съгласия от другия съпруг винаги, за да се застраховат
- barakuda
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|