начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот tonykou » 24 Ное 2017, 06:10

Здравейте!
Казуса е такъв: Става въпрос за апартамент на 104кв в супер център на Пловдив.
3 деца сме, аз сестра ми и половин брат от първия брак на майка ми. Не е осиновяван.
Апартамента е придобит по време на брака на родителите ми чрез отчуждяване на къща на баба ми по бащина линия.
1987 баща ми почина.
2002-2003 майка ми ме принуди да и даря моята част.
След това тя е дарила на внучките си(2 дъщери на сестра ми) останалото.
Около десетина дена преди да почине, тя осъзна грешката си спрямо мене, и каза че сестра ми трябва да ми изплати дяла.
Сестра ми направи една вноска от 100лв. след смъртта на майка ми, за която имам доказателство по банков път,че е за изплащане на дял от този апартамент и спря.
На днешна дата сетра ми отказва да го направи.
имам 2 въпроса:
1. Нека приемем че(за ваше улеснение) останалото наследство е точно, каква е моята запазена част?
2. При такива дела коя цена се изчислява? Данъчна или пазарна?

ПС. Това е само 1/4 от наследството всъщност и там ситуацията е същата.
tonykou
Нов потребител

Назад към Семейни казуси