начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Кой ще ме наследи (което имам от майка ми)?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот dimit2rov » 21 Юни 2019, 12:17

Родителите ми са разведени. Аз нямам деца. Имам полубрат от втория брак на баща ми. Майка ми почина, баща ми е жив. Ако сега почина кой ще ме наследи (което имам от майка ми)?
Справедливо ли е да отиде при баща ми. А ако той почине и след това аз, полубрат ми ли ще наследи това което е от майка ми.
Не е ли редно брата на майка ми да ме наследи - наследството ми от майка ми да отиде при нейните кръвни роднини?
Последна промяна dimit2rov на 21 Юни 2019, 12:55, променена общо 1 път
dimit2rov
Нов потребител

Re: Кой ще ме наследи (което имам от майка ми)?

Мнениеот n_ikito » 21 Юни 2019, 12:52

Ще Ви наследят .....Вашите наследници по закон или завещание. Няма значение как и от кого сте придобили имуществото си!
n_ikito
Активен потребител

Re: Кой ще ме наследи (което имам от майка ми)?

Мнениеот ykovachev » 21 Юни 2019, 13:41

Нали помните един от любимите лафове на Симо Горския - "не съм гадач".
Не е ясно кой как ще Ви наследи, защото нито ние (отговарящите), нито Вие можем да предвидим кой колко ще живее. И дали ще оставите завещание. И какво точно завещание при това.
Но ако все пак държите някой да не наследява точно полученото от майка Ви, можете да се разпоредите с него приживе, това право никой не може да Ви отнеме. Вариант е да го продадете, а след това - изядете или изпиете. Втори вариант - прехвърляте го на подходящ според Вас роднина. Как точно, е въпрос на консултация при адвокат. Трети вариант е направо да завещавате, като имате предвид, че запазена част би имал само баща Ви, ама да не влизаме в "гадачество" повече, че не можем да сметнем общия кюп имущество отсега.
В заключение: наша воля е какво да правим с имуществото си, додето сме на тоя свят. А после - ми зависи от това, което сме направили...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Семейни казуси