начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Завещание и запазена част

Казуси за недвижими имоти

Завещание и запазена част

Мнениеот n_chernaev » 04 Юни 2008, 20:33

Здравейте,радвам се че има форум като този,защото наистина съм много обаркана и имам нужда от съвет.Имам сеста от първия брак на баща ми,която почива в Германия, като остава само баща ми наследник, тъй като тя не е била омъжена и няма деца.Бившата съпруга на баща ми също е починала.
Има заведено дело за наследствен имот,но сега в последния момент преди решаване на делото, ответната страна /неоснователно вледееща имота/ заяви,че имало завещание написано от сеста ми, което изключва баща ми като наследник. Не го представиха,тъй като то не е в България.
Моля,отговорете ми ако има такова завещание,то накърнява ли запазената част на баща ми 1/3 и как би трябвало да се разглежда това завещание по БГ закон или по Немски? Имота е в БГ.
Благодаря Ви предварително
n_chernaev
Нов потребител

Re: Завещание и запазена част

Мнениеот donna » 05 Юни 2008, 07:57

n_chernaev написа:Здравейте,радвам се че има форум като този,защото наистина съм много обаркана и имам нужда от съвет.Имам сеста от първия брак на баща ми,която почива в Германия, като остава само баща ми наследник, тъй като тя не е била омъжена и няма деца.Бившата съпруга на баща ми също е починала.
Има заведено дело за наследствен имот,но сега в последния момент преди решаване на делото, ответната страна /неоснователно вледееща имота/ заяви,че имало завещание написано от сеста ми, което изключва баща ми като наследник. Не го представиха,тъй като то не е в България.
Моля,отговорете ми ако има такова завещание,то накърнява ли запазената част на баща ми 1/3 и как би трябвало да се разглежда това завещание по БГ закон или по Немски? Имота е в БГ.
Благодаря Ви предварително

Никой не може да ви отговори на въпроса докато не се разбере има ли завещание и ако има ккаво ипше в него.
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 05 Юни 2008, 10:31

Както и чий гражданин е сестра Ви:български или немски.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот n_chernaev » 07 Юни 2008, 12:50

donna написа:Никой не може да ви отговори на въпроса докато не се разбере има ли завещание и ако има ккаво ипше в него.

За тази цел ще се опитаме да изровим завещанието успоредно с другата страна по делото. Нямаме много ясна как да постигнем това, за което отново ще ви помоля за съдействие.:)

Относно отговорът на sunrise:
Сестра ми е починала като български гражданин.
Тъй като делото се води в български съд предполагам задължително е да се прилага българският закон в този случай.

Относно отговор на spammer13:
Да, имаме адвокат по делото и се консултираме с него. Въпросът е, че не е възможно за всичко да се сети един човек във всеки един момент. За да не стават неприятни пропуски и грешки въпросът си проучваме и ние самите, после отново говорим, после отново проучваме (и ние, и той) и така.
n_chernaev
Нов потребител

Мнениеот Melly » 07 Юни 2008, 15:23

n_chernaev написа:
Да, имаме адвокат по делото и се консултираме с него. Въпросът е, че не е възможно за всичко да се сети един човек във всеки един момент. За да не стават неприятни пропуски и грешки въпросът си проучваме и ние самите, после отново говорим, после отново проучваме (и ние, и той) и така.

Прав сте N_chernaev да се вълнувате от пропускане на важен детайл в защитата Ви, но не смятате ли, че ако деликатно му подскажете възможността той да постави на обсъждане въпроса във форума, няма да се получи по-добър ефект?
Така и Вие ще можете да следите дискусията.
Мисля, че това е по-краткия и ефективен за Вас път, казвам го най-добронамерено.

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси