Имаме наследствен имот, до който улицата не достига.Имота е закупен през 1958г. и свекър ми е имал устна уговорка със съседа-отстъпва му част от неговия парцел, за да има достъп до имота. Междувременно се изработва нов план на града, заснети са съществуващите граници, те са се съгласили с новия план и все едно нищо не е отстъпвано. Обаче двамата старци вече са покойници и наследниците на комшията ни държат в шах-ако решим да продаваме ще затворят пътя.
За да достигне улицата до нашата къща е необходимо да се продължи някакви 40 м. Мисля да пусна жалба в Общината за неспазване на чл.14 ал.4 от ЗУТ ,но не знам какво ще постигна.Знам, че процедурата ще е тромава.Направих справка в кадастъра и се оказа, че парцелът на съседа граничи с нашата пътека и дефакто ние се движим в негова земеделска земя.Как да постъпя ,така че да има резултат?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
достъп до собствен имот
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: достъп до собствен имот
Този достъп (пътека ли е, проход ли е) ограден ли е?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Това е пътека и не е оградено, но ни заплашват, че ще го оградят и ще затворят достъпа.
- koeva1956
- Младши потребител
Ако е широка поне 3,50 метра, може да се мисли и за регулационно решение. Ако е по-тясна адвокат и придобиване по давност. Но няма регулационно развитие.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Няма 3.5 м.Искате да кажете, че е безмислено да се занимавам с общината.
- koeva1956
- Младши потребител
Смислено е, но по друга логика. Необходим Ви е адвокат, за да изследва възможността за придобиване по давност на въпросната пътека. След това, и по негови указания - всичко останало.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за съвета
- koeva1956
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|