Здравейте,
Вероятно по подобна тема е еимало дискусии, но не можах да открия текстове, които да тговорят на въпросите ми.
Моята баба (по майчина ми линия) е била в брак с вторият си съпруг от 40-те години до неговата смърт през 1978 г. Към момента на смъртта му е имал двама братя единият от които е починал след него - 1990 г. и не е оставил наследници, а другият е жив към момента. Съпругът на баба ми не имал деца и е завщал на майка ми свое имущество. Скоро ми се обадиха от село, че има негови земи, на които майка ми се явява наследница, тъй кто баба ми е преживялата го съпруга и негова наследница. Баба е починала през 1982 г.
Та питането ми е; може ли да се проявят претенции от наша страна (на майка ми) към тези земи, и не е ли минало доста време от тогава?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 11:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НАСЛЕДСТВО ОТ ПОЧИНАЛ ПРЕЗ 1978 г.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НАСЛЕДСТВО ОТ ПОЧИНАЛ ПРЕЗ 1978 г.
Да може да предявите претенции. Те са си ваши.
Обувки, сандали и маратонки за момчета
Българската Outlet зона
Help with your franchising
Gledai filmi online
Обувки, сандали и маратонки за момчета
Българската Outlet зона
Help with your franchising
Gledai filmi online
Последна промяна kdragov на 12 Яну 2013, 13:20, променена общо 1 път
- kdragov
- Нов потребител
Благодаря за отговора, kdragov!
След прочит на текстове от ЗН. актуални към 1978 г. и аз стигнах до това заключение. Сега остава да се реши дали ще се занимаваме с това... Пред евентуалните спорове за земи препочитам да запазя добрите отношения с роднините си. Не мога да съм сигурен дали имотни претенции не биха отключили негативи в тези отношения, които за сега са добри.
Още веднъж, Благодаря
След прочит на текстове от ЗН. актуални към 1978 г. и аз стигнах до това заключение. Сега остава да се реши дали ще се занимаваме с това... Пред евентуалните спорове за земи препочитам да запазя добрите отношения с роднините си. Не мога да съм сигурен дали имотни претенции не биха отключили негативи в тези отношения, които за сега са добри.
Още веднъж, Благодаря
- nikodim77
- Активен потребител
Здравейте,
Отново възобновявам темета, поради новите въпроси, които се откриха пред мен.
При среща с роднини ми бе заявено, че баба ми не е наследила нищо от дядо ми , тъй като е починала преди 1990 г. ?!? Това твърдение според мен не кореспондира с текстовете от ЗН. И мисля, че ме „хващат за канарче”. Ако е налице някакъв нормативен текст, който да сочи, че горното твърдение на родата ми е вярно, то моля, някой да ми го постне или посочи линк към този текст.
Четейки ЗН., който е бил актуален към 1978 г. естествено попаднах на Чл. 50. но, попаднах и на ЗН след 1992 г. Където този член е отменен. Мисля и се питам, не би ли трябвало щом Чл.50 е отменен то респективно да е отменен и Чл. 91 от същия ЗН. разглеждайки §9. ?
И последно питане (на този етап,)възможно ли е да съществува съдебно решение (не съм видял такова) за делба между част от наследниците като е пренебрегнат единият от всичките? И ако съществува такова СР. Може ли да се иска отмяната му макар да са минали окло 15 г. От предполагаемото такова.
Отново възобновявам темета, поради новите въпроси, които се откриха пред мен.
При среща с роднини ми бе заявено, че баба ми не е наследила нищо от дядо ми , тъй като е починала преди 1990 г. ?!? Това твърдение според мен не кореспондира с текстовете от ЗН. И мисля, че ме „хващат за канарче”. Ако е налице някакъв нормативен текст, който да сочи, че горното твърдение на родата ми е вярно, то моля, някой да ми го постне или посочи линк към този текст.
Четейки ЗН., който е бил актуален към 1978 г. естествено попаднах на Чл. 50. но, попаднах и на ЗН след 1992 г. Където този член е отменен. Мисля и се питам, не би ли трябвало щом Чл.50 е отменен то респективно да е отменен и Чл. 91 от същия ЗН. разглеждайки §9. ?
И последно питане (на този етап,)възможно ли е да съществува съдебно решение (не съм видял такова) за делба между част от наследниците като е пренебрегнат единият от всичките? И ако съществува такова СР. Може ли да се иска отмяната му макар да са минали окло 15 г. От предполагаемото такова.
- nikodim77
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|