- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е да се придобие общински имот по давност?
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
- cemi_84
- Младши потребител
Re: §16 ал.1 от ПР на ЗУТ
Melly написа:Какъв въпрос... само. Глобален бих казала. Има една теория "опит-грешка". Когато човек не е съвсем наясно с нещата действа, пък то ще си покаже...
Че какво му е на въпроса! Да кажем, че обичам да събирам информация и да чета различни мнения по такива въпроси.
- cemi_84
- Младши потребител
cemi_84 написа:Melly написа:Какъв въпрос... само. Глобален бих казала. Има една теория "опит-грешка". Когато човек не е съвсем наясно с нещата действа, пък то ще си покаже...
Че какво му е на въпроса! Да кажем, че обичам да събирам информация и да чета различни мнения по такива въпроси.
Чудесен навик. Само трябва да отделите време да четете съдебна практика, статии и монографии от бележити колоси на юридическата мисъл.
Приятно четене!
-
Melly - Старши потребител
cemi_84 написа:Възможно ли е да се придобие общински имот по давност?
Чл. 86. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г., доп., бр. 33 от 1996 г.) Не може да се придобие по давност вещ, която е публична държавна или общинска собственост.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Melly написа:cemi_84 написа:Melly написа:Какъв въпрос... само. Глобален бих казала. Има една теория "опит-грешка". Когато човек не е съвсем наясно с нещата действа, пък то ще си покаже...
Чудесен навик. Само трябва да отделите време да четете съдебна практика, статии и монографии от бележити колоси на юридическата мисъл.
Приятно четене!
Навик!По-скоро събиране и анализиране на различни мнения от най-различни и то случайни хора.Да речем нещо като решаване на казус!
- cemi_84
- Младши потребител
Re:
cemi_84 написа:Melly написа:cemi_84 написа:......
Приятно четене!
Навик!По-скоро събиране и анализиране на различни мнения от най-различни и то случайни хора.Да речем нещо като решаване на казус!
Учебните казуси се решават в часовете на академичната подготовка.
Релните казуси се решават в съдебната зала.
Апропо, можете да се самообучите и по друг начин - ровете и четете теми в този форум.
Приятно забавление!
-
cemi_84 написа:Melly написа:cemi_84 написа:Че какво му е на въпроса! Да кажем, че обичам да събирам информация и да чета различни мнения по такива въпроси.
Приятно четене!
Глупости! Трябва да четете само написаното от Melly - извор на извечна житейска, правна и форумна правда!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Re: Възможно ли е да се придобие общински имот по давност?
E, с оглед на по-долния пост окончателно реагирам ей така и затова затривам конкретната информация, щом питающият си знае сичко, аз не му требвам начи
Analyze this
Analyze this
Последна промяна ykovachev на 29 Яну 2013, 18:07, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Имах предвид анализирането на самите хора!Как реагират на отделните въпроси!Нищо друго! С Всички мнения и препоръки съм запозната предварително!
- cemi_84
- Младши потребител
Тук случайни хора с правни познания почти няма. Но между тях обаче се навъртат такива, дето не им "сече пипето". Ако такива имате предвид, то аз отстъпвам място и ще наблюдавам отстрани какви бисери ще дъФчат.
Представлението е на открити врати.
Представлението е на открити врати.
-
cemi_84 написа:Имах предвид анализирането на самите хора!Как реагират на отделните въпроси!Нищо друго! С Всички мнения и препоръки съм запозната предварително!
Занимателно забавление - браво! И аз имам известни претенции да правя същото. Намирам резултатите за поучителни - понякога и за мен самия, но това е въпрос на предварително заложен експеримент. В експериментите като знаете е валидно правилото на един английски физик - Професор от Кембридж, според който "нама непреднамерен експеримент"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Оооо!Моите извинения, ако съм засегнал или обидил някого!Далеч това не ми е и забавлението!Целта бе само един анализ на реакции и активност във форума!
- cemi_84
- Младши потребител
Може и да може- въпрос на конкретика.
Всеки е свободен да анализира написаното.
Всеки е свободен да анализира написаното.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
cemi_84 написа:Възможно ли е да се придобие общински имот по давност?
Закон за общинската собственост написа:Чл. 7. (1) (Доп. - ДВ, бр. 96 от 1999 г., доп. - ДВ, бр. 54 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2011 г., в сила от 09.04.2011 г.) Имотите и вещите - публична общинска собственост, земите от общинския поземлен фонд и горските територии - общинска собственост, не могат да се придобиват по давност.
Закон за собствеността написа:§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 31.12.2007 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 31.12.2011 г.) Давността за придобиване на държавни и общински имоти спира да тече до 31 декември 2014 г.
Нужен ли е коментар
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Макар и закъсняло- благодаря, г-н Каранедев.
Въпреки всичко- зависи от конкретиката.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:Макар и закъсняло- благодаря, г-н Каранедев.
Взаимно!
На Глобален въпрос - глобален отговор
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|