начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Ползване на чужд имот

Казуси за недвижими имоти

Ползване на чужд имот

Мнениеот mkg_2909 » 14 Юли 2014, 08:23

Нуждая се от помощ по следния казус :
Дядо ми почина в далечната 1977 г.и остави в наследство двор в размер 4.5 декара който бе разделен съответно на три части ,на баща ми и двамата му братя ,като размерът на дела на баща ми е 1,340 кв.м. През 1995 г. баща ми реши да го узакони ,след редица проблеми с братовчедите ми това стана реалност .Баща ми имаше идея да обработва ,но поради здравословни причини ,това не се случи .Междувременно единия от чичовците ми започна да обработва и дяла на баща ми с неговото съгласие Баща ми плащаше данъка за имота до 2000 г.и оттогава не е плащал нищо ,поради това че имаха устна уговорка с чичо ми да плаща данъка след посочената година ,поради това ,че обработва земята .Чичо ми също не е плащал нищо .Междувременно и баща ми и чичо ми починаха .Преди няколко дена синът ми изяви желание ,да обработваме този имот .Отидохме да го видим .Бях изненадан от това ,че имотът е засаден със зеленчуци и овощни дървета от братовчед ми който също като баща си/чичо ми/
отказва да плаща .Въпросът ми е имам ли законово основание да поискам от братовчед ми да плати данъците ,примерно от 2000 г. досега ,или ако нямам такова да пристъпя към изкореняване на насажденията които си е позволил да създаде
mkg_2909
Нов потребител

Re: Ползване на чужд имот

Мнениеот sunrise » 14 Юли 2014, 08:26

Данъка Ви е най-малкия проблем. Има голяма вероятност да сте изгубили имота.
sunrise
Активен потребител

Re: Ползване на чужд имот

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Юли 2014, 12:09

Трябва още малко информация. Имате ли реална делба или сте съсобственици в идеални части? Земеделска земя ли е или УПИ ? И първо вижте в местната служба по вписване дали някой от роднините ви не се е снабдил с нотариален акт за целия имот.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Имотни казуси