- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имот
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
имот
здравеите моля ви ако може да ме посаветвате какво трябва да направя със следния недвижим имот миналата година маи месец си купих 3.4 идеални части от земята и след това въстановявах строителни книжа и февруари месец 2015 купих 3.4 идеални части и от къщата наследниците бяха страшно много общо 9 души но имам проблем продавачите не могат да ме въведат във владение тъи като на същият адрес живеела жената на един от наследниците със която имат бракоразводно от1988 и която не ги е допускала в имота 18 години въпреки опитите им да влязат жалбите и какво ли не тя не ги е допускала там другата 1.4 идеална част е неина моля ви да ме посаветвате трябва ли ми въвод или още нещо за което аз не знам благодаря ви предварително
- sonita7333
- Нов потребител
Re: имот
Той българинЪт се жалва пред кого ли не, само не уцелва правилният орган, който би му защитил правото на собственост!
Така ще е докато се научи, че преди да предприеме каквито и да е стъпки, трябва да се консултира с адвокат. Почти съм сигурна, че и вие сте купили 3/4 ид. части от имотите (земя и сграда) самосиндикално, без да сте предупредена за последиците от това, че един ден може да се окажете в позиция на нови приключения.
Пропиляното от заинтересованите съсобственици време ще се окаже единствено в полза на лицето (бившата съпруга), което им е демонстрирала анимус, че счита имота за собствен и не ги е допускала до него.
Дано не се окажа лош пророк, но изложеното сочи на бъдещи за вас неприятности.
Така ще е докато се научи, че преди да предприеме каквито и да е стъпки, трябва да се консултира с адвокат. Почти съм сигурна, че и вие сте купили 3/4 ид. части от имотите (земя и сграда) самосиндикално, без да сте предупредена за последиците от това, че един ден може да се окажете в позиция на нови приключения.
Пропиляното от заинтересованите съсобственици време ще се окаже единствено в полза на лицето (бившата съпруга), което им е демонстрирала анимус, че счита имота за собствен и не ги е допускала до него.
.... но имам проблем продавачите не могат да ме въведат във владение тъи като на същият адрес живеела жената на един от наследниците със която имат бракоразводно от1988 и която не ги е допускала в имота 18 години въпреки опитите им да влязат жалбите и какво ли не тя не ги е допускала там....
Дано не се окажа лош пророк, но изложеното сочи на бъдещи за вас неприятности.
Последна промяна Melly на 28 Фев 2015, 20:09, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
Станалото-станало, няма как да промените миналото! Най-лесно е да изпратите покана за заплащане на обезщетение за ползването на вашата част от имота и след месец-два да заведете дело за парите. Там ще се види накъде вървят нещата, но като цяло трябва да се готвите за неприятности.
- ivanov_p
- Активен потребител
Я ме светни, скъпа Мели, ти колко имота си взела по давностно владение?
Казал съм каквото има за казване и съм го направил без да питам каква работа щеше да му свърши адвокат. Може би ти ще обясниш? Колко адвокати познаваш, които ще отидат до имота, за който изготвя договор, за да изследват дали го владее някой, с намерение да свои? Да не говорим, че такава сделка едва ли е минала без адвокат, който по традиция е прибрал парите без да се интересува от нищо, а дори и да е разбрал, че има проблеми е потъркал ръце, защото е усетил, че ще блажи и занапред.
Може да се 16 години, може да и да са 100, въпросът е какви са действията на страните и това ще се решава от съда, ако тетката възрази при иска за заплащане на обезщетение. За разлика от адвокатите аз пазя парите на клиента и предлагам най-икономичното, а ще стане каквото е писано.
Казал съм каквото има за казване и съм го направил без да питам каква работа щеше да му свърши адвокат. Може би ти ще обясниш? Колко адвокати познаваш, които ще отидат до имота, за който изготвя договор, за да изследват дали го владее някой, с намерение да свои? Да не говорим, че такава сделка едва ли е минала без адвокат, който по традиция е прибрал парите без да се интересува от нищо, а дори и да е разбрал, че има проблеми е потъркал ръце, защото е усетил, че ще блажи и занапред.
Може да се 16 години, може да и да са 100, въпросът е какви са действията на страните и това ще се решава от съда, ако тетката възрази при иска за заплащане на обезщетение. За разлика от адвокатите аз пазя парите на клиента и предлагам най-икономичното, а ще стане каквото е писано.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Я ме светни, скъпа Мели, ти колко имота си взела по давностно владение?
Аз, за разлика от теб Пейчев, не се хваля с постиженията си по изнесени на гърба ми дела. А вярвай ми - никак не са малко. Отговарям за собствените си действия и не коментирам колегите си преди мен. Когато са налице неадекватни действия, разбирай непоправими - било по самоинициатива на страната, било по услужлива препоръка на някой "знаещ" преди съдебната фаза, тогава учтиво отказвам на страната, която е предпочела мен да я защитавам в съда. Въпрос на принцип, който стриктно спазвам.
Надявам се да съм внесла яснота в съзнанието ти и нататък да не ми задаваш глупави въпроси.
-
Melly - Старши потребител
Благодаря ви мили хора не знам какво ще става за напред тъи като въпросната жена е във Германия от миналата година само синът и живее във имота
- sonita7333
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|