начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дворно място - идеални части, анти паркинг скоби

Казуси за недвижими имоти

Дворно място - идеални части, анти паркинг скоби

Мнениеот dvamataludi » 17 Авг 2015, 13:51

Здравейте,

Наскоро мои съседи решиха да си сложат анти паркинг скоби. Обясниха, че влизат във владенията си.
Попитах ги за какви владения точно говорим и се оказа, че притежават по 5-6 % идеални части дворно място. Дворното място е малко и се дели от две кооперации. Идеалните части са на апартаменти, които са били "обезщетение" за земята. Останалата част е продадена на фирмата строител. Никъде няма маркирани паркинг места.
Имаме ли право да оспорваме тези анти паркинг скоби? Не е правено събрание за тях, няма протокол. Оказа се, че в моя нотариален акт пише, че притежавам 6,8 идеални части от общите части на сградата и 6,8% от правото на собственост върху гореспоменатото дворно място /апартаментът е купен от строителя/. Правилно ли тълкувам, че и аз имам съответното дворно място?
Искам да подам оплакване в общината, въпреки че ми дадоха ключ за въпросните скоби, защото смятам, че това се решава на събрание на етажната собственост, а не самосиндикално от двама човека.

Благодаря предварително!
dvamataludi
Нов потребител

Re: Дворно място - идеални части, анти паркинг скоби

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Авг 2015, 07:54

Няма владение - това е ясно, защото общи части не могат да се завладеят. То тогава - много лесно би се издал и документ за петното на паркинга - където се оставя колата - но това е абсурд от гледна точка на това - че има кооперация. Кооперациите са сравнително нови като събитие в живота и хората са свикнали на къща с дворче - което е друга тема. Но по хигиенично и по практично е да си в кооперация - поделяте ремонти, обща чистачка - и такива благини, включително имате парно, което е трудно при еднофамилните къщи. Знам какво е на селски начала - цепи дърва или както се вика - Умри от студ, гъзар бъди. Хубава тема - представям си Римските обичаи - все пак е многообразна тази тематика. Има чувство за собственост у човека - и така нататък. не е изобщо законно това което правят - но не е и етично. Защото много хора като се сблъскат със закона - казват - ти ли ще ми кажеш на мен. После искат, когато на тях им трябва - пълно послушание и придържане към закона. Но само когато на тях им е на кеф. Затова бъркотията е хубава - ама има много влияние това разпуснатото като жилка.

Но да дресирате входа е цяла галимация - трудно са запушва устата на убеден във верността на идеите гащник.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Авг 2015, 08:39

Анти паркинг скобите приращение към поземленият имот ли са или са частни инструменти за обездвижване на автомобили? Питам поради невежество!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Авг 2015, 08:54

Ами не са трайно прикрепени към земята - така че не са приращение, антипаркинг са. като смисъл на въпрос - ако ползвател изостави имот, няма да може да претендира за подобрения - защото може да вдигне скобата и да я ползва. Няма да му се полагат пари по закон, в смисъл трябва да се договори със собственика. Все едно пощенска кутия, отделно от общите кутии - не е приращение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси