начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Казус относно закупуване на имот

Казуси за недвижими имоти

Казус относно закупуване на имот

Мнениеот radexrj » 11 Окт 2016, 20:28

Здравейте,
предстои ми закупуване на апартамент 64 кв в гр.София .. Избрал съм апартамента ,харесва ми и мисля това да е .. Сега първо да поясня ситуацията .. Апартамента е бил собственост на жена (която е починала ) и съответно има двама наследника (син и дъщеря).. Продавачът на имота е синът .. Той от своя страна има двама сина (пълнолетни,семейни) Сестрата и тя има двама сина (пълнолетни,семейни) Нито един от изброените лица няма претенции относно продажбата на имота .. Сестрата на продавача е починала преди 3 месеца .. Така , това са фактите от страна на продавача ..
При мен нещата планирам да се случат като за част от апартамента имам самоучастие , а останалата част ще бъде изтеглена от банка като ипотечен кредит.. За да ми отпусне кредита банката изисква куп документи сред които и удостоверение за наследници ... Така сега казуса:
Преди да почине сестрата на продавача , т.е майката на лицето Х - самото лице Х (живеещо от 13 години в общинско жилище ) е подало иск за закупуване на имота отпуснат му от общината .. Когато обаче се вади удостоверение за наследници лицето Х се притеснява че по този начин то ще фигурира като наследник и съответно общината няма да му разреши да закупи общинския имот ... По този начин се спъва цялата сделка с имота , както и с тегленето на ипотечния кредит от мен ... Има ли някакъв начин лицето Х да бъде застрашено ако фигурира като наследник на буквално една малка част от имота , и има ли някакъв начин аз да сключа сделката предлагайки им нещо като отказване от наследство , дарение и т.н ...
Питам понеже искам всичко да приключи скоро а продавача ме попита дали мога да чакам финализиране на сделка на по късен етап ...
П.С -Преди предварителен договор сме..
Благодаря Ви!
radexrj
Нов потребител

Назад към Имотни казуси