Здравейте,
Случая е следния: през 1960 г. по някаква си причина общината на даден град, намиращ се близо до София (предпочитам да не го споменавам) решава, че на място, в което фигурира земя (около 12тина декара), собственост на родителите ми ще строи сграда/съоръжение без разрешение от собствениците(те са около 5-6 човека). Не след дълго моите роднини започват да си търсят правата и да си искат земята обратно. Започва се едно ходене по мъките.. Не съм много запознат как точно са се водили делата от началото до сега, но в един момент се стига до там, че собствеността е призната от държавата и от въпросната община ни предлагат обещетение със земя/гора на ...... си, която изобщо няма същата стойност(да не кажа никаква..) или компесаторни бонове от по 0,18 лв.. (Представете си в колко жалка държава живеем.) Ние ествено отказахме изобщо подобно нещо, при положение, че стойността на кв.м. на въпросната земя е не по-малко от 17 евро. Преди около 2-3 години баща ми се запознава с някакъв човек от същия град, който притежава съседно до неговото място. Човека му споделя, че той също не е бил обещетен от отнемането до горе-долу преди 2-3 години. Той ни е предоставил документи, заповеди и незнам си колко неща още, които биха помогнали много при повторно водене на дело. Имам в предвид, че щом при неговото искане държавата му го е признала (предполагам няма как да не се признае, при положение, че е отнето и се строи без разрешение от собствениците). Не знам дали това има значение, но човека е склонил да му направят замяна за някаква си земя в някакво близко село, вила искал да си строи.
Мисълта ми е следната: при положение, че държавата е признала собствеността на въпросните собственици( вкл. и на баща ми) и че трябва собстениците да бъдат обещетени(независимо с какво), то може ли да се заведе дело за обещетение за през годините (например да се изисква нещо като наем).. Изобщо какво може да се направи и какво ще е най-добре?
Така и така на ден прекарвам много време пред компютър, преди да се допитам до адвоката(със сигурност ще го сторя) ми реших първо тук да го пусна ако някой може да дъде съвет или е минал през нещо подобно. Все пак според мен и семейството ми са нарушени правата ни и няма да оставя нещата така най-малкото защото дядо ми си замина от нерви заради това.
Извинявам се предварително ако малко странно съм го написал или нещо друго, но за първи път публикувам проблем.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет (дело за обещетение)
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет (дело за обещетение)
Ако действително събитията са се случили през 1960г. и тогава за земята Ви е била направена оценка и по предвидения в закона (тогава ЗПИНМ) ред стойността и е прехвърлена на сметката на баща Ви в ДСК, а и сградата във вашето място е построена, можете да идете до най близката чешма и да пиете студена вода. Въпреки пространния ви пост, хич не става ясно има ли открито тогава отчуждително производство или не. Не са ясни и редица още неща! Изрази от рода
Така че най-напред издирете не'кви документи от онова време и заповядайте пак.
Иначе упражнението Ви по литература е посредствено!
не вършат никаква работа. Даже и като Шекспиров елемент в трагедия не ги бива!(Представете си в колко жалка държава живеем.)
именно от това ходене по мъките има нe'кви писмени следи някъде!Започва се едно ходене по мъките..
Иначе упражнението Ви по литература е посредствено!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Май се засегнаха държавните служители, внимавали в часовете по литература.
Но не е такава целта на темата ми. Целта беше да извлека нещо като съвет от хора с опит в подобни неща, но както винаги се появяват разни коментари на хора, дето си нямат работа, или дето си нямат "други работи". Но това е друга тема на разговор.
Но не е такава целта на темата ми. Целта беше да извлека нещо като съвет от хора с опит в подобни неща, но както винаги се появяват разни коментари на хора, дето си нямат работа, или дето си нямат "други работи". Но това е друга тема на разговор.
- ynm123
- Нов потребител
ynm123 Вие ме карате за втори път в този форум да се самоцитирам, но това е единствения начин тук, в този форум евентуално да Ви се помогне . Ще добавя обаче че гадателските Ви умения са далече под нивото на литературните. Аз просто не съм държавен служител - нито общинарски!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|