начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Паркиране пред трафопост

Казуси за недвижими имоти

Паркиране пред трафопост

Мнениеот anngelina » 04 Фев 2013, 11:52

Здравейте,
Бих искала да помоля за компетентно мнение и помощ относно правилата и наредбите за паркиране!
Закупих помещение към трафопост, които беше изоставен, полуразрушен и пълен с боклуци!
И съответно жителите на околните сгради дълго време са паркирали необезпокоявани пред и около него.
Сега обаче аз бих искала да огранича това паркиране, тъй като ми необходим подход и бих искала да имам гарантиран 24-часов достъп до помещението.
Въпроса ми е как се регламентира това (със закон или наредба)?
Необходимо ли е да искам разрешение от някого, за да си гарантирам празно място пред вратите?
Предварително благодаря за съдействието!
Ангелина
anngelina
Нов потребител

Re: Паркиране пред трафопост

Мнениеот TheOldMan » 04 Фев 2013, 13:24

Най-добре отидете в общината и попитайте как може да реализирате това си намерение.
За да можете да претендирате за свободен достъп с МПС до помещението, трябва да обосновете необходимостта за достъп до него. Примерно да има някаква рампа, товарен вход или нещо такова.
За тази цел вероятно ще ви трябва и прокет за преустройството на трафопоста или часта от него в нещо, което изисква достъп с автомобил до него.
Погледнато съгласно буквата на закона всъщност и в момента паркирането пред входове е забранено, но... никой не спазва тази забрана, а оплакване с претенция за нарушение на този член не поражда никакъв отклик в компетентните служби.
Вероятно някакъв проект по част "организация на движението", който да ви позволи да сложите знак за забрана на паркирането и евентуално ограничители за паркирането... или заплащане на "служебен абонамент" за паркомястото пред обекта...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 13:48

Вратата на трафопоста (но - на трафопоста) е със сервитут. Вашият вход по същата фасада ли е?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот anngelina » 04 Фев 2013, 14:46

Първо благодаря за отговорите!
Ние сме внесли проект за преустройство на трофопоста и той ще бъде използван за сервизна дейност и имаме разрешение да реазлизираме това си намерение.
В тази връзка има вече монтирани 2 големи секционни врати и бихме искали да си гарантираме достъпа през тях, но както и вие отбелязвате това, че са вход няма да помогне (нямаме такава част за организиране на движението във внесения проект)
Всъщност въпроса е именно това, което TheOldMan е предложил (знак, ограничител и/или служебен абонамент) да бъде реализирано :roll: и законно обосновано!?!?!
Нашият вход не е от страната на трафопоста!
anngelina
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 04 Фев 2013, 22:01

Добре де... само хипотетично: Ако направите отклонение от пътното платно към вратите на сервиза на нивото на асфалта... то ще си стане нещо като кръстовище, което би трябвало да е достатъчно за блейките, запушващи входа несъзнателно. А ако става въпрос за целенасочени действия от страна на живущите наоколо... там нещата се решават много трудно.
Аз все пак си мисля, че в общината ще намерите съмишленици които да ви насочат към правилния път.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 22:17

TheOldMan написа:Добре де... само хипотетично: Ако направите отклонение от пътното платно към вратите на сервиза на нивото на асфалта... то ще си стане нещо като кръстовище, което би трябвало да е достатъчно за блейките, запушващи входа несъзнателно. А ако става въпрос за целенасочени действия от страна на живущите наоколо... там нещата се решават много трудно.
Аз все пак си мисля, че в общината ще намерите съмишленици които да ви насочат към правилния път.

Това става. Изменение на уличната регулация (ПУП). Трябват сериозни позиции, за да се допусне ... после е лесно. Но не пречи да се пробва :arrow: търсят правилния проектант на изменението на ПУП.
След ПУП следват проекти, вкл. проект по част "организация на движението", Договори с общината за дарение на инфраструктура, Разрешение за строеж, физическо изпълнение (бордюри, асфалт) ... Акт 16.
Но нека и някой друг да си каже мнението.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси