начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Договор за наем на жилище и възстановяване на капаро от аген

Казуси за недвижими имоти

Договор за наем на жилище и възстановяване на капаро от аген

Мнениеот _ivaylo » 28 Яну 2015, 11:59

ето това ще пускам:

Здравейте,

От миналата седмица през агенция търся жилище под наем, което да наема. След един оглед ми предложиха втори имот, на който направих оглед в присъствието на брокера и собственика. Тъй като жилището е хубаво, с брокера се разбрахме, че ще му заплатя капаро, за което подписахме разписка и се разбрахме, че ще изчакаме да видим дали собственика ще ни хареса, което той направи още същият ден.

Направихме устна договорка с брокера по телефона, че ще подпиша договор за наем, след като ми го изпратят на ел. поща. Снощи договорът ми беше изпратен, но съм силно обезпокоен от няколко клаузи в него и възнамерявам да откажа да го подпиша.

Договорът може да погледнете на този линк: https://drive.google.com/open?id=0B3Jo6 ... authuser=0

Бих искал да попитам следното:
На какво основание мога да откажа да подпиша договора (противоречие със закона, липса на добра воля от страна на собственика, т.н.?) така, че да мога да изискам от агенцията да ми възстанови капарото и да мога да спра да ползвам услугите им?

Моля, за Вашето бързо съдействие, за да мога да се справя с агенцията!

Благодаря предварително за помощта и съдействието.

Поздрави,
Ивайло Петров
_ivaylo
Нов потребител

Re: Договор за наем на жилище и възстановяване на капаро от

Мнениеот ivanov_p » 28 Яну 2015, 12:29

По принцип видиш ли договор за наем по-дълъг от 1 страница трябва да си нащрек, но в този притеснителното е размерът на неустойката, другото са общи приказки.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот _ivaylo » 28 Яну 2015, 12:38

Да, най-притеснителното за мен е началото на договора. другото е пълнеж от ЗЗД е стандартно...
_ivaylo
Нов потребител

Мнениеот enter » 28 Яну 2015, 12:50

Добре де-ами предложете им вие ,изготвен от вас,или по-добре ваш адвокат договор, като впишете, каквото вие смятате за редно.
И те да решават дали да приемат, предложат изменения-и вие да ги обмислите, или откажат. В последния случаи-всеки по пътя си. Проблем никакъв.
enter
Потребител

Мнениеот _ivaylo » 28 Яну 2015, 15:02

Да, в момента подготвям вариант, базиран на стандартен договор, който при срещата ми със собственика да предложа. Както казвате и Вие, ако не приеме, нещата приключват.
_ivaylo
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 28 Яну 2015, 19:24

По принцип трудно ще убедите някого да подпише договор, в който да няма санкции при неизпълнение. Не е ясно защо сте платил капаро на брокера, след като той не е страна по този договор. А и, простете, ако греша - очевидно е желанието Ви "да се справите с агенцията", а не да договорите по-изгодни за Вас условия.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Имотни казуси