начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с продажба на земеделска земя

Казуси за недвижими имоти

Проблем с продажба на земеделска земя

Мнениеот dryn4o » 07 Мар 2015, 15:38

Здравейте! Ще съм възможно най-кратък.Баба ми е наследила земи.Има и други наследници.Решили са да продадът земите.Двама от наследниците са в чужбина и не могат да дойдат на сделката.Стигна се до сделка,но нотариуса отказа сделката защото наследниците не присъстват.Поискаха писмена декларация от тези наследници за да направят сделката иначе отново ще откажат.Не знам дали е от значение,но единият наследник има дял около 5 дк. другия около 2 дк.от общо 45 дк. Какво можем да направим в случая за да продадем нашите дялове и може ли без присъствието на хората,които са в чужбина? Благодаря!
dryn4o
Младши потребител

Re: Проблем с продажба на земеделска земя

Мнениеот thebeast » 07 Мар 2015, 15:59

Не може без тях или без техен пълномощник. Изпратете им по електронната поща готови пълномощни, които те да разпечатат и да отидат да подпишат в българското консулство за съответната държава, и същите с удостоверени подписи и съдържание да Ви изпратят по пощата. Трудно ще се навие купувач да става съсобственик с лица с неизвестно поведение за в бъдеще
thebeast
Потребител

Мнениеот dryn4o » 07 Мар 2015, 16:14

Точно това стресна и купувача. Единият наследник го знаем къде е.Имат му скайп и могат да говорят с него и евентуално да се разберат,но за другия нямаме връзка..Само знаем,че е в Израел.Сделката може да не се осъществи заради човек,който наследява нищожен дял........
dryn4o
Младши потребител

Мнениеот thebeast » 07 Мар 2015, 20:11

Все някой ще му знае комуникациите. Ако трябва ще питате МОСАД :mrgreen:
thebeast
Потребител

Назад към Имотни казуси