начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имотен казус Въпрос?

Казуси за недвижими имоти

Имотен казус Въпрос?

Мнениеот siven_75 » 02 Апр 2015, 23:53

Здравейте, регистрирах се защото имам въпрос и искам да видя мненията на специалисти. Та дилемата е следната - през далечната петдесет и някоя година прадядо ми закупува парцел с целда си построй къща. Скици, мици...всичко, като площта на имота е 600 квадрата. Впоследствие дядо ми получава нова скица, на която площта е 540 квадрата. Това е станало така, защото тогавашната комшийка е била началничка на техническата служба, началото на 58г. Есента на 58 е издаден нов градоустройствен план, където отрязаното парче пише, че е предаваемо на другия имот, обаче дядо ми не го е 'предавал и не е получил нищо в замяна. Та въпросът ми е дали може по оригиналната скица преди 58 да се върне отрязаното парче или да се търси обезщетение? Според мен всички срокове са изтекли, но ако има някакъв начин защо да не се опита
siven_75
Нов потребител

Re: Имотен казус Въпрос?

Мнениеот Melly » 03 Апр 2015, 10:43

Сроковете тук са без значение. Ще трябва да водите дело за "тези квадрати". Обърнете се към адвокат.

Жокер - не ви трябва "некакъв" си архитект. Тук се подвизава един, който си няма друга работа освен да чака някой да му се хване "на въдицата", като първоначално ще започне да задава въпрос след въпрос, пък ще му трябва картинка, за да се ориентира... и така.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот siven_75 » 03 Апр 2015, 13:51

Сега говорих с дядо ми и ми каза, че у него е само договорът за покупко-продажба на парцела, а скицата я няма. Ходил е и до кметство, община, но никъде не може да открие скица, преди направената далавера.Казали са му, че и други хора имат същия проблем от същата година, но няма документи оттогава. Как може да стане работата?
siven_75
Нов потребител

Мнениеот siven_75 » 03 Апр 2015, 13:51

Сега говорих с дядо ми и ми каза, че у него е само договорът за покупко-продажба на парцела, а скицата я няма. Ходил е и до кметство, община, но никъде не може да открие скица, преди направената далавера.Казали са му, че и други хора имат същия проблем от същата година, но няма документи оттогава. Как може да стане работата?
siven_75
Нов потребител

Мнениеот Melly » 03 Апр 2015, 14:15

Вече ви дадох насока. Сами няма да се справите.
..., а скицата я няма.
- това не е проблем.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот siven_75 » 03 Апр 2015, 15:35

Melly написа: Тук се подвизава един, който си няма друга работа освен да чака някой да му се хване "на въдицата", като първоначално ще започне да задава въпрос след въпрос, пък ще му трябва картинка, за да се ориентира... и така.

кой?
siven_75
Нов потребител

Мнениеот Melly » 04 Апр 2015, 00:17

siven_75 написа:
Melly написа: Тук се подвизава един, който си няма друга работа освен да чака някой да му се хване "на въдицата", като първоначално ще започне да задава въпрос след въпрос, пък ще му трябва картинка, за да се ориентира... и така.
кой?

Опасявам се, че ще ви разочаровам. Не съм от разговорливите, като т.н. списвачи в този форум. Беседите с тях не са ми по вкуса по простичката причина, че не са компетентни да обсъждат правни въпроси.
И все пак, тъй като това е правен форум, понякога давам насоки на питащите. Както е и във вашия случай. Но не се чувствам задължена.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2015, 21:45

:D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот siven_75 » 03 Май 2015, 16:07

Намерихме връзки в кадастъра в София, но там най-старите карти са от 1960 година. Има ли шанс само по договора за покупко-продажба на парцела да се върне цялата площ. В този договор никъде не писхе каква е квадратурата му.
siven_75
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Май 2015, 16:15

siven_75 написа:Намерихме връзки в кадастъра в София, но там най-старите карти са от 1960 година.

Кадастрални данни за София съществуват и далече преди 1960 г. - дори от 1896г. Те обаче могат да Ви помогнат частично. Други са меродавните фактори от които зависи дали евентуално, да си възвърнете или не имотът в целостта му каквато сте го придобили по договор.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси