начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Връщане на депозит

Казуси за недвижими имоти

Връщане на депозит

Мнениеот penkas » 18 Авг 2015, 17:17

Може ли някой да ми каже какво да правя, ако наема апартамент и не живея в него като съм дала месечно предизвестие за напускане. Месеца мина платила съм си наема и остават сметките за ток, които се разбира, че са прекалено много за периода, за който съм живяла тей като съм се нанесла в началото на месеца, но сметките са минимум 10 дена застъпващи се с миналите собственици, които са били четерима и през това време са натрупвали сметки. Като съм и платила такса вход и няма никакви щети в апартамента,защото не е живяно там. Как мога да си върна депозита при тези условия сметката само за топлофикация е 50 лева в летен месец.
penkas
Нов потребител

Re: Връщане на депозит

Мнениеот rmikov » 10 Сеп 2015, 14:16

Като начало, да си го искате.
rmikov
Нов потребител

Re: Връщане на депозит

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Сеп 2015, 01:57

Трябва да се научите, че когато ползвате/предавате имот под наем при предаване държането трябва да има детайлизиран приемо-предавателен протокол, в който освен обичайната вехтория, която се предава с имота( стаята), се прави надлежно записване коректни данни ( установени към съответната дата) за показания на електромер и водомер.
Вярвайте, няма нищо по-добро от предварително минимизиране на възможности за бъдещ спор.

Ще си искате наема, ама надали ще го получите доброволно, а в едно дело.... ще похарчите повече, отколкото ще ви възстановят със съдебния акт.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси