Здравейте!
Пиша ви за съвет или ако някой знае повече по моят проблем да ми помогне.
Родители те на съпругът ми са се развели преди години.Баща му има втори брак и от брака две деца които тази година навършват 18 г.
Миналото лято баща му почина.Къщана в която живее съпругата му с двете деца е дарена само на бащата от неговите родители.Съпругът ми в случая се явява законен наследник на 1/4 от имота, но втората му съпруга категорично отказва да ни повърне дял или пък да ни пусне да живеем там.
Какви са ни правата в този случай,и има ли тя право да не ни пуска да живеем там,а в същото време ние живеем на свободен наем?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ако някой знае одговора на проблема да ми помогне
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Според мен решението на Вашия проблем е да поискате съдебна делба на къщата и ако може да се обособи самостоятелен обект в къщата ще може да си го ползвате, ако ли не къщата ще бъде изнесена на публична продан в която ще може да участвате и Вие.
Ако след приключване на съдебната делба пак не ви пускат в къщата, ще трябва да предявите ревандикационен иск по чл. 108 от Закона за собствеността както и иск за заплащане на пропуснатите ползи за времето в което не сте били допускани в сградата.
Ако след приключване на съдебната делба пак не ви пускат в къщата, ще трябва да предявите ревандикационен иск по чл. 108 от Закона за собствеността както и иск за заплащане на пропуснатите ползи за времето в което не сте били допускани в сградата.
- Rammstein
Всеки съсобственик, такъв се явява и съпругът Ви, има право, след като не е допуснат да се ползва от съсобствената вещ, да иска от ползващите съсобственици плащането на наем /в разумни размери, разбира се/. Изпраща се покана до ползващите съсобственици, в които последните се поканват да започнат изплащането на месечен наем от .... лв. по сметка №......, като това най- често се прави с нотариална покана. Хубаво е да се предприемат тези мерки, тъй като делбеното дело трае дълго и през този период се трупат задължения от тези наеми след получаване на поканата.
- Гост
Rammstein написа:Според мен решението на Вашия проблем е да поискате съдебна делба на къщата и ако може да се обособи самостоятелен обект в къщата ще може да си го ползвате, ако ли не къщата ще бъде изнесена на публична продан в която ще може да участвате и Вие.
Благодаря ви за отговора
- Гост
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|