начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

99 ал.1 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

99 ал.1 от СК

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 15:04

При развод по вина обикновенно какъв режим на лични контакти с детето определя съда /ясно, че всичко е в зависимост от конкретния случай, но все пак сигурно има преобладаващ случай!/?
Гост

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 15:31

Гери, няма ли да споделиш практиката си по въпроса?
Гост

Мнениеот mari_an » 22 Яну 2006, 20:46

Обикновенно през седмица , само в неделя, или и събота и неделя, с или без нощуване в дома на родителя. Всичко зависи от възрастта на детето, от това дали ще пътува за да стигне до дома на родителя, от възраженията които другия родител ще направи. Но винаги има режим на лични отношения. Също така задължително и петнадесет дни през лятото по време , което не съвпада с отпуска на родителя, който полага непосредствените грижи за детето.
Колеги, защо си решавате личните дразги на гърба на хора, които търсят съдействие и са объркани.
Успешна седмица на всички.
mari_an
Младши потребител

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 21:14

До сега са ми уважавали исковете, като всичко е съобразно ситуацията. Най-често прилагания е първа и трета събота, и втора и четвърта неделя от месеца в часовете от 9:30 до 18:00, и един месец през лятната ваканция, когато майката не ползва платен годишен отпуск. Има случаи, в които съм искала контакта да е в присъствие на другия родител – психическо заболяване установено от СПЕ и т.н. Много е индивидуално за да се обобщи. Както е написала и колегата, възможни са много и всякакви варианти.
Гост

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 21:16

Последният "Гост" съм аз - Гери. Обаче тук нещо не мога да се логна като хората. Темата е интересна, но ще се включа пак сигурно утре, когато се прибера от командировка...
Гост

Мнениеот Гост » 22 Яну 2006, 22:20

Това впечатления от Софийския съд ли са?
Гост

Мнениеот gery » 24 Яну 2006, 00:40

Anonymous написа:Това впечатления от Софийския съд ли са?

Да! Поне моите! :)
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 22:53

Благодаря! А какви са ти впечатленията за съдията на 87 с-в!
Гост

Мнениеот gery » 25 Яну 2006, 00:00

Anonymous написа:Благодаря! А какви са ти впечатленията за съдията на 87 с-в!

Да си призная честно, до сега само с 86 съм имала "особени ситуации". По-скоро председателя на състава има определени изисквания (държи на тях) и докато ги научиш трябва поне веднъж да се случиш в нейния доклад. Иначе и тя е много готина съдийка, прецизна и точна. От БК имам само добри, положителни впечатления.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 23:11

Да при Венева имам няколко дела, но това за което искам съвет е на 87-ми състав. За пръв път съм при него, а колеги ми казаха че не ползвал ГПК! А и е много възрастен и с едни консервативни изисквания! подложи доверителкат ами на кръстсан разпит относно обстоателствот озащо иска да се развежда - заради пари ли, заради любовница ли, заради друго, беше много учуден как след 30 г. брак може да последва развод! За пръв път ми се случва подобно нещо!
Гост

Мнениеот gery » 27 Яну 2006, 00:20

Anonymous написа:Да при Венева имам няколко дела, но това за което искам съвет е на 87-ми състав. За пръв път съм при него, а колеги ми казаха че не ползвал ГПК! А и е много възрастен и с едни консервативни изисквания! подложи доверителкат ами на кръстсан разпит относно обстоателствот озащо иска да се развежда - заради пари ли, заради любовница ли, заради друго, беше много учуден как след 30 г. брак може да последва развод! За пръв път ми се случва подобно нещо!

За него също съм с отлични впечатления. Най-бързия ми развод приключил за по-малко от 1 месец (от депозиране на документите в регистратурата на БК). Направо ме изуми с експедитивност.
gery
Потребител

Назад към Семейни казуси