начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Запор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 22:00

Имам нужда от компетентен съвет. Разведена съм, съпругът ми е осъден да плаща издръжка за детето ни и тъй като не плати нито стотинка повече от година, съдия-изпълнител наложи запор върху пенсията му.
Документът за запор е изпратен през декември миналата година в пенсионното, получих една сума по сметката си в средата на декември. Доколкото знам, парите трябва да идват регулярно, а повече от месец никакви други суми не са постъпили. Не знам към кого да се обърна - дали към пенсионното, дали отново към съдия-изпълнителя. Освен това в преведената ми сума не беше пояснено дали това е издръжката за текущия месец или забавените плащания за минал период.
Моля някой, който е наясно, да даде съвет.
Гост

Мнениеот Saint » 27 Яну 2006, 00:15

Ot tova koeto ste napisali razbiram che toi dylji sumi za period ot edna godina /s podxodqshto veshto lice i lixvata shte dobavite no tova posle/
Priemame che da kajem e osyden za 50 lv. mesechno 12x50=600, taka che vi dylji 600+50 za tekyshtiq mesce.
Ako ste poluchili tazi suma/650lv./ v koeto se symnqvam predvit razmera na kakvito i da e pensii v Bylgariq.
Moqt syvet e da se nasochite kum drug vid zapor da kajem na nedvijima sobstvenost.Moje i kym nqkoq kola ako toi pritejava no imashe neshto v zakona che ako ima stepen na invalidnost i ima nujda ot kolata i t.n. no trqbva da proverq kakvo tochno beshe.
No da ostavim kolata.
Mislq che edna molba da Sydq izpylnitel v koqto posochvate za koe izpylnitelno delo stava vypros i opishete tova koeto ste napisali kato vypros vyv foruma shte svyrshi rabota dori i bez advokat moje da svyrshite rabota trqbva vi kompiutyr i printer da si napishete molbata /piseshtite mashini sa demode :D /
Uspex!
Saint

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 14:11

И едно доуточнение към предишния съветник: недвижим имот не се запорира, а се възбранява. Бъдете по-прецизни в съветите си!
Гост

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 16:27

Можете и да подадете жалба в прокуратурата, тъй като има извършено престъпление по чл.183 от НК от негова страна. Ще се образува дознание и ще го викат в полицията да дава обяснения. Ще му обяснят, че ако до приключване на делото срещу него не внесе дължимите суми ще бъде предаден на съд. Често пъти върши работа.
Гост

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 16:39

Anonymous написа:Можете и да подадете жалба в прокуратурата, тъй като има извършено престъпление по чл.183 от НК от негова страна. Ще се образува дознание и ще го викат в полицията да дава обяснения. Ще му обяснят, че ако до приключване на делото срещу него не внесе дължимите суми ще бъде предаден на съд. Често пъти върши работа.

Явно не съм обяснила добре. Сумите не ги превежда бившият ми съпруг, а Районно управление "Социално осигуряване". Те идват по сметката на Районния съд, който ми ги препраща. Поне така беше записано в първото платежно нареждане. Т.е. бившият ми съпруг изобщо не пипа тези пари - пенсията му би трябвало да се превежда директно на мен от касиерите там. Само че от декември месец досега - нищо.
Гост

otg.

Мнениеот harmaiani » 27 Яну 2006, 16:58

Ами отидете първо при касиера на Пенсионното, може да е пуснал парите, а в съда да са ги забавили.
harmaiani

Назад към Семейни казуси