начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

спешно, HELP

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно, HELP

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 13:58

Ответник съм по дело по иск, предявен от бащата с искане за определяне на режим на виждане с детето! Детето е на 2 г. и бащата не го е виждал от 1.5 г., т.к не е желаел, не поддържа и никаква връзка с майката. Сега изведнъж предядява този иск! Майката не желае тези контакти, т.к бащата е следствен по няколко дела, осъждан е, взима наркотици. Не е търсил досега детето не е плащал издръжка! Мога ли да искам лишаване от род. права? /досега не е определяна издържка от съда/ , ако не мога - смятам поне да предявя иск за издръжка- тогава ще трябва ли да го съединя задължително с иск за род. права?
Гост

Мнениеот Никой » 28 Яну 2006, 14:22

Не, не може да се съединяват. Искът за лиш. от род. права се предявява самостоятелно и има сериозни основания за това.
Никой

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 23:12

Дано не съм била неясна! Питам дали мислите, че моге да предява насрещен иск за лишаване от род. права или да предява иск за издръжка като го съединя с иск за род. права /т.е съдът да постанови да упражнявам аз род. права и да ако го уважат да поискам и и издръжка/
Гост

Назад към Семейни казуси