- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
колко струва развода
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
колко струва развода
някой може ли да каже колко приблизително излиза развода? нямам представа дали мога да си позволя, а имам огромното нужда да започна начисто. моля, споделете.
- гост
Зависи от много неща - какъв ще бъде разводът - по взаимно съгласие или по исков ред, дали ще се дели имущество или не, има или няма деца, - това за държавните такси, относно хонорара на адвоката, който ще ви представлява е най-важно каква ще е сложността на делото, както и характера му. Така че на въпроса ви не може да се даде точен отговор. Най-сигурният ви начин е да се обърнете към адвокат от вашия град, който, след като се запознае със случая, да ви даде отговор. Може да попитате и няколко колеги. В най-лошия случай дори да прецените,че нямате финансова възможност да започнете дело, поне ще сте наясно за какво става въпрос. Имайте предвид обаче, че по принцип всяка консултация се заплаща, така че попитайте колко ще ви струва консултацията, за да не поставите себе си и колегата в неудобно положение.
- Гост
Пак за цените на делата ...
Удоволствието да започнете начисто не е от малко заплатените ...
Пригответе си една хилядарка и ще се справите ...
Това в кръга на шегата , разбира се ...
От въпроса Ви си правя извода, че намерението Ви да се разведете не е продиктувано от някакви сериозни причини , след като поставяте въпроса за пари !...
Който има действително основателни причини - взема заеми , дава мило и драго , за да се отърве от това , на което сам се е насадил !...
По добре си помислете по-сериозно дали да се развеждате ...
А в различните градове тарифите са различни и са установени от практиката на адвокатите , така че точна сума изобщо не може да се коментира ...
За кой град става дума в конкретния случай ?
Пригответе си една хилядарка и ще се справите ...
Това в кръга на шегата , разбира се ...
От въпроса Ви си правя извода, че намерението Ви да се разведете не е продиктувано от някакви сериозни причини , след като поставяте въпроса за пари !...
Който има действително основателни причини - взема заеми , дава мило и драго , за да се отърве от това , на което сам се е насадил !...
По добре си помислете по-сериозно дали да се развеждате ...
А в различните градове тарифите са различни и са установени от практиката на адвокатите , така че точна сума изобщо не може да се коментира ...
За кой град става дума в конкретния случай ?
- Мичкюр
в кантората ни имаше такова дело за домашно насилие, подгответе си добри свидетели, които да потвърдят исковата ви молба, и гледайте срока за призоваването да е спазен , а именно 7 дни, иначе отлагат.
ще дойдат и от социалните и на тях можете да им разкажите всичко, те дават страхотно становище. ако имате медицинско ще е супер доказателство и ще можете да го изгоните за срок от 1 година.
но делото е голям цирк.
ще дойдат и от социалните и на тях можете да им разкажите всичко, те дават страхотно становище. ако имате медицинско ще е супер доказателство и ще можете да го изгоните за срок от 1 година.
но делото е голям цирк.
- Гост
в кантората ни имаше такова дело за домашно насилие, подгответе си добри свидетели, които да потвърдят исковата ви молба, и гледайте срока за призоваването да е спазен , а именно 7 дни, иначе отлагат.
но делото е голям цирк.
но делото е голям цирк.
- Гост
Голямо търпение,свидетели и кураж ще са Ви нужни.Когато се ражвеждате искайте да е по негова вина,защото от това зависи,кой ще притежава семейното жилище.Какъвто адвокат и да си наемете,те не всичко ще Ви обяснят,затова си потърсете и се допитайте за някои тънкости в тези бракоразводни дела.Намерете си добър адвокат!Успех Ви желая!
- Гост
Предните два отговора са странни:
"голямо търпение,свидетели и кураж ще са Ви нужни.Когато се ражвеждате искайте да е по негова вина,защото от това зависи,кой ще притежава семейното жилище.Какъвто адвокат и да си наемете,те не всичко ще Ви обяснят,затова си потърсете и се допитайте за някои тънкости в тези бракоразводни дела.Намерете си добър адвокат!Успех Ви желая!"
и
"Държавна такса:10 Лева
Хонорар:100 лева(това е по наредбата за минимални адвокатски възнаграждения)"
Първият съдъжа противоречие, а вторият е точен, но неверен!
Никой нормален адвокат не води дело за 100 лв.
Особено - такова..
Минимум 300!!! - Реално 300-800.
Възможно е и повече.
П.П.
Участвал съм в две защити, съчетаващи развод и мерки по ЗДН...
Наистина е цирк, и никак не е за пренебрегване, какъв е стилът на адвоката!
За кой град все пак става дума?
"голямо търпение,свидетели и кураж ще са Ви нужни.Когато се ражвеждате искайте да е по негова вина,защото от това зависи,кой ще притежава семейното жилище.Какъвто адвокат и да си наемете,те не всичко ще Ви обяснят,затова си потърсете и се допитайте за някои тънкости в тези бракоразводни дела.Намерете си добър адвокат!Успех Ви желая!"
и
"Държавна такса:10 Лева
Хонорар:100 лева(това е по наредбата за минимални адвокатски възнаграждения)"
Първият съдъжа противоречие, а вторият е точен, но неверен!
Никой нормален адвокат не води дело за 100 лв.
Особено - такова..
Минимум 300!!! - Реално 300-800.
Възможно е и повече.
П.П.
Участвал съм в две защити, съчетаващи развод и мерки по ЗДН...
Наистина е цирк, и никак не е за пренебрегване, какъв е стилът на адвоката!
За кой град все пак става дума?
- Вълчев
Не съм съгласен.Има много гладни адвокати които и за 50лева ще свършат работа.Тези така наречени "добри" само вземат пари и абсолютно нищо не правят.А що се отнася до 300 лева хонорар за развод,на който му се дават пари на вятъра да ги даде ,а ако говорим за 800лева това вече е пълен смях ,няма кой да даде 800лева на някой мазен лъжец да ми се плюнчи в съда,да не идва в съда,да се крие и т.н.
- Колега
300 лв. е адекватно възнаграждение за адвокат - специализирал в областта! Наистина делата изглеждат елементарни, но всичко изглежда така ако се върши от специалист. та нали идеята на помечето клиенти е да мине развода без проблеми да се удоволетворят претенциите му и да е възможно най-бързо! Това може да го направи само адвокат който е специализирал в тази материя!
- Гост
Последните ми два развода ме направих асвидетел на следното: бенш следовател е адвокат на едната страна, развода е по вина! Той въобще не знаеше какво трябва да се прави колко свидетели му трябват и т.н. не беше наясно с практиката на съда, как този човек може да защити интересите на клиента си! та дори и да го прави за 50 лв. - май ще е адекватно на заплащането! после, друга адвокатка - уж специалистка, иска да записваме в споразумението по чл.99, ал.3 че второто жилище/което не е семейно и никога не е било/ ще се ползва от съпруга. та то не следва да е презмет на споразумението!
- Гост
адвокат от сак
Ако сте от гр.София и не познавате адвокат практикуващ изключително по брачни дела,идете при техническия секретар на Председателя на колегията(сградата срещу съдебната палата),за да ви препоръчат такъв.
Бедни и гладни адвокати няма ; има хора които се правят на адвокати.
Рано или късно разбират,че не са за тази работа и сменят попрището.Онези пък,които от инат не искат да си го признаят скоро
след влизането ни в ЕС ще бъдат икономически принудени да се преолентират.
Бедни и гладни адвокати няма ; има хора които се правят на адвокати.
Рано или късно разбират,че не са за тази работа и сменят попрището.Онези пък,които от инат не искат да си го признаят скоро
след влизането ни в ЕС ще бъдат икономически принудени да се преолентират.
- aechr
- Младши потребител
Благодаря за всички отговори. Аechr, за съжаление не съм в София, а в Благоевград и тук тук наистина ми е трудно да се насоча към добър специалист. Съпругът ми ме заплашва, че би спечелил всяко дело, благодарение на неговите високо платени адвокати, независимо от тъжния и доказан факт, че е насилник. Не разполагам с много, но както предложи 4овек от форума, бих могла да взема заем. Но остава въпросът как да позная добрия адвокат, заинтересован достатъчно от проблема ми.
- гост
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|