начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Яааа да питам и аз за развода по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Яааа да питам и аз за развода по взаимно съгласие

Мнениеот Койчо от Конаре » 07 Фев 2006, 12:05

В споразумението нали няма пречка, освен поделянето на вещите и влоговете съпружеска общност, да се уредят и парични задължения между съпрузите, различни от издръжка между тях?
За мен отговорът е ясен - нищо не пречи. Споразумението е нещо като съдебна спогодба. В една съдебна спогодба могат да се уговарят неограничен кръг въпроси. Отделно от това, никой не е казал, че "имуществените отношения" между съпрузите (чл. 101) се изчерпват със съпружеската имуществена общност.
Но се притеснявам, че съдът може да е свикнал да си кара по шаблон и да сметне, че нещо, излизащо извън шаблона, е недопустимо. Знам ли... Тогава за съпрузите няма да имат особено значение моите аргументи. За тях ще изглежда, че дори и с един прост развод не съм се справил.
Има ли някой от вас опит с нещо подобно?
Койчо от Конаре

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 12:16

В споразумението по чл.101 задължително трябва да бъде уреден един кръг от въпроси посочен в СК, извън тях не пречи да бъдат уредени и други отношения между съпрузите. Законът не поставя ограничения. Доводите ти са добри и считам, че съдът ще ги вземе под внимание. Успех! :wink:
Гост

Назад към Семейни казуси