начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

как да запазя жилището си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да запазя жилището си

Мнениеот О р е л » 04 Фев 2006, 23:16

Разведена съм от 8 год.Бившият ме осъди да му заплатя половината от жилището придобито по време на брака.Средства нямам да му изплатя сумата.Вещите лица го оцениха заедно с подобренията,които съм правила след развода.Издръжка на децата ми не е плащал от три години,а се грижа и за болният му баща,който живее при нас.
Какво да направя за да мога да запазя жилището за да не оставя децата си и баща му на улицата.А тои настоява да му се броят парите.
О р е л

Мнениеот Piratskata_Kralica » 05 Фев 2006, 10:00

Na kolko godini sa deceta Vi?Ot koga e tova re6enie za jili6teto?
Piratskata_Kralica

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 13:22

Децата са на 17 и 18 години.А решението е от януари 2006 год.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 14:58

Можете да насочите принудителното изпълнение за неизплатената издръжка върху неговия дял от жилището. Имахте ли адвокат на делото ? Баща му няма нищо общо в случая щом жилището е СИО.
Гост

Да запазиш жилище без да плащаш ?!...

Мнениеот Гост от Пловдив » 07 Фев 2006, 19:30

Доколкото разбирам има висящ процес , след като има вещи лица, които са дали оценката !...

При това положение , ако искате да запазите жилището , ще трябва да предявите претенции за възлагането му , а ако и той има претенции ще следва да се продаде на търг.

А "бившият" Ви има съответните права на собственост , при което е в правото си да претендира да му заплатите стойността на половината жилище!...

Без плащане на бившия Ви съпруг няма вариант да се разминете...

Искате да запазите жилището , но всяко удоволствие се заплаща !...

Можете да проверите дали няма да Ви отпуснат заем от някой банка , за да заплатите дяла на бившия Ви съпруг , но там ще трябва да плащате и съответните лихви...
Гост от Пловдив

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 08:36

Благодаря Ви за отговорите,който ми дадохте.Въпреки горчивата истина фактите са такива.Просто исках да зная възможно ли е да ми се приспаднат и подобренията от тая сума и трябва ли да водя наново дело?
Гост

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 09:07

Точно това е по- важното, другото е ясно. Считам, че можете да претендирате вещи лица, ако е налице висящ процес все още, да направят оценка на тези подобрения и да искате прихващане с тяхната стойност от цената, която следва да заплатите на другия съсобственик на жилището. Ако е налице вече приключил процес и влязло в сила съдебно решение за тези подобрения няма как, следва заведете нов иск.
Гост

Мнениеот 777 » 18 Фев 2006, 12:34

Следвало е било в делбеното производство да предявите направените подобрения.Нищо обаче не е загубено още: 1.Погледнете вещите лица как са оценили точно тези подобрения и дали не са посо4или годината в която са правени - това помага. 2.Понабавете платежни документи за направените подобрения. 3.Намерете и свидетели - поне двама/те са по важни дори от фактурите/, които да докажат, че извършените подобрения са извършени от Вас и с Ваши средства. Ако сте викали майстори - те биха били най-добрите свидетели, понеже ще кажат, че именно Вие сте им платила. 4.Настъпавйте здраво с дело за подобренията.
Що се отнася до настоящия момент - погледнете в решението за развода не сте ли уговорили ползване на сем.жилище до навършване на пълнолетие на децата.Поискайте възлагане на жилището на Вас. И май в общи линии това са възможностите. Не забравяйте натиска с издръжката - търсете парите. Но колегата не е прав че може да стане прихващане с тях. Издръжката е за децата, а не за Вас и поради това не може да стане прихващане, защото субектите не са идентични, нищо че сте законен представител и на двете деца към момента на възникване на задължението.
777

Назад към Семейни казуси