начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос

Мнениеот петя » 08 Фев 2006, 14:14

Искам да ви питам следното нещо.
Бившата жена, на моя настоящ съпруг е подала молба за увеличение на издръжката.
Има ли значение и трябва ли да се споменава факта, че издръжката на детето, която плаща съпругът ми, не се изчерпва само с месечната такава, определена от съда. В смисъл че детето всеки месец идва по няколко пъти, даваме му пари, участваме със средства във всяко по-голяма покупка - мобилен телефон, колело, дрехи и т.н. Всяка година е с нас на почивка на море, всяка коледа и нова година също, по вили и курорти, на рождения си ден, на велик ден...изобщо всички празници прекарва с нас и винаги където тръгнем той е с нас .... а това пак са средства и то не малко.
петя

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 14:46

По принцип се взима предвид. По-скоро проблема е как точно ще докажете участието си в тези разходи по издръжката на детето, освен ако майката не ги признае. Едва ли е имало свидетели, когато сте му давали пари на ръка, или пари на майката за покупките. Може да уговорите по-висока издръжка и да не давате никакви други средства. Не че практически е лесно. За да се увеличи издръжката трябва да са нараснали нуждите на детето или доходите на съпруга ви. Освен това във ваша полза е и ако съпругът ви има друго дете, за което следва да се грижи или плаща издръжка.
Гост

Мнениеот maycheto » 08 Фев 2006, 14:55

Горният пост е мой. Все пак имайте предвид, че съпругът ви все пак е баща на детето, ако има възможност нека да му осигурява по-добър живот. И без това обикновено договорената издръжка не стига за почти нищо, а майка му всекидневно трябва да се грижи за изхранването му, облеклото му, джобни и т. н.. А за един подрастващ разходите по ежедневието му съвсем не са малко. Едва ли майка му го преджобва когато се върне от баща си, така че парите, които му давате на ръка са си лично негови и той може да реши сам какво ще прави с тях. Ако ли пък ги давате на майката - просто престанете. По-добре му купувайте дрехи, храна, играчки или там каквото му е необходимо.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 15:55

Според мен факта, че бащата дава в действителност повече средства на детето от издръжката, на която е осъден е в полза единствено на ищцата, която претендира по-голяма размер - т.е сами доказвате,че имате възможност да давате повече.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 16:13

Какво означава иска да увеличи издръжката? Майката на детето на бившия ви съпруг може да увеличи издръжката само до 80 лева. И тя ще, не ще, няма да иска повече. Щом вие можете да му купувате мобилен телефон, да го водите на море или планина, значи за вас не е проблем да увеличите издръжката на това дете до тази максимална граница, която поставя законът. И вие добре разбирате това. Не сте искрена в отношението си към детето, което за мен си е душевна нечистоплътност.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 16:16

Написал съм бившия ви съпруг. Надявам се да се разбира, че това е грешка.
Гост

Мнениеот E » 08 Фев 2006, 16:34

извиняйвайте Петя, но ако вие сама имате дете ще знаете, докъде стигат 80 лева, ако Ви стиска изложете всички факти пред съда, а нека и майката да Ви покаже, колко са разходите на детето месечно, пък ако толкова ви натоварва почивката не го вземайте.
E

Мнениеот петя » 08 Фев 2006, 19:06

майката иска 190 лева. аз имам син голям в 10 клас от първия си брак и имаме 3 годишно природено дете.Повече от ясно ми е, че ангажимена за сина ми си е мой, но имаме общо дете, изплащаме жилищен заем , защото все пак трябва да живеем някъде. И ако даваме на детето или го водим с нас, то е не защото парите са ни в излишък, а за да не делим децата. Миналата година аз лично работих по гр.договор допълнително, за да можем да заведем децата на почивка. И всеки лев даден допълнително на детето, значи че ние сме се лишили от нещо. И мога дори да добавя, че след като платим издръжката и приспаднем заема на член от нашето семейство се пада по-малко отколкото на бившата му жена и детето. За сведение той от 98 година плаща 80 лева.
петя

до авторката

Мнениеот lelia stefka » 08 Фев 2006, 19:07

Абе много сте опасни бе ейййй!!!- за авторката става въпрос
Объркавате на хората живота като се хващате с женени мъже после ги развеждате и с най голяма наглост търсите тук съвети за да не плащате за детето от брака дето сте развалили ?????Е това вече е пълна идиотщина или ще ми кажеш , че нямаш нищо общо да ама аз не вярвам.И съм твърдо на страната на маийката да иска повече пари за детето разбира се да не би ти да си по важна от него , че по тебе да се набутва, а?
lelia stefka

Мнениеот петя » 08 Фев 2006, 19:12

мила ми лельо стефке. Срещнах настоящият си съпруг точно седем години след като се бе развел. Не отричам че децата са най - важни, самата аз имам две, както стана ясно. Не отричам че родителите са длъжни да издържат децата си, самата аз бях 10 години разведена. Но но 400 лева заплата, да се плаща 190 лева издръжка ми се струва малко , нали се сещаш пресилено.
петя

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 21:03

Щом вече заплаща по 80 лева - тогава не виждам място за притеснение. По-висока издръжка се присъжда в изключителни случаи или ако страните са се договорили. Освен това следва да изтъкнете и това, че има второ дете, за което да се грижи.
Гост

Мнениеот maycheto » 08 Фев 2006, 22:14

Горният пост е мой.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот an user » 09 Фев 2006, 00:51

Здравей, Петя!
Няма нищо лесно в този живот.
Просто се радвайте на децата, на това, че са с вас, и не се нервирайте много...Децата ви скоро ще пораснат и ще останете сами, тогава вече ще ги чакате с нетърпение. И ако си добра с онова дете и то ще е добро с тебе , и то ще ти помогне... Дано!
Пазете си здравето, парите те никога не стигат.
Успех! :)
an user

Мнениеот петя » 09 Фев 2006, 09:46

благодаря за добрите думи. Точно това ми е мисълта, нека съпругът ми да продължи да си плаща 80 или поне 100, а когато имаме възможност предпочитаме да купуваме дрехи, да го водим с нас на излети и т.н. , защото майката не е съвсем добросъвестна. Детето е на 12 години и тя например никога до сега не го е водила със себе си на почивка, вечно ходи сама. Съмнявам се че и при 190 лева издръжка ще го води. А нали разбирате, че е малко кофти да се натоварим ние четиримата и да идем на море, на планина, а да оставим детето и после да стои и да ни слуша с жадни очи как сме прекарали.
петя

Мнениеот an user » 09 Фев 2006, 22:08

Хубаво е, че на празници всички сте заедно и че почивате заедно. Още малко и големият ти син няма да иска да ходи на морето с вас. Така че ще ходите навсякъде само с по-малките деца. Средното момче ще гледа малкото, и на вас ще е по-спокойно, пък и бащата им ще бъде доволен и повече ще те уважава като майка и като съпруга...А онази майка - и тя има някаква философия... Със сигурност и на нея не й е лесно, щом ви иска пари, постоянно трябва да се унижава пред бившия си съпруг, да си губи време и нерви по всички инстанции...
Повтарям се, но - да сте живи и здрави!
Сама знаеш, и всичко да е ОК в семейството, навсякъде има нещастни хора, почваш пък да се чудиш, как да им помогнеш ... Нали сме хора все пак.
И вместо шега - попълнете си декларацията за ползване на данъчно облекчение за деца, поне от там ще ви се върне някой лев от надвзетия данък общ доход. Образци на декларации има в сайта на Национална агенция за приходите. Както и всички подробности по темата.
Кураж! :wink:
an user

Мнениеот петя » 10 Фев 2006, 12:02

Благодаря за съвета. Попълних, подадох, възстановиха ми 160 лева и вече ги изхарчих. Така е, ще се мъчим, това е ясно. Да са живи и здрави децата и мойте и вашите, на всички форумци, това е най-важното. Късмет и щастие ви желая.
петя

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:21

Трябва да докажете пред Съда, че сте участвали в тези разходи за детето на Вашия съпруг. В противен случай те ще имат правно- ирелевантно значение за Съда - т.е. Съдът може да увеличи издръжката на детето.
Гост

Назад към Семейни казуси