Здравейте,
женена съм от приблизително 2 години. Съпругът ми от 10 месеца е в чужбина. Искам да разведа с него възможно най- бързо. Ще съм много благодарна ако някой може да ме посъветва какви стъпки трябва да предприема за да се разведа. И колко е най-краткият срок, за който може разводът да стане факт.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За колко време най-бързо мога да се разведа?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Разводът няма да е по взаимно съгласие, явно, така че можете да опитате по исков ред- чл.99, ал.1 от СК. Не е сложно. Ако не може ответникът да бъде призован се използва призоваване с Държавен вестник, което отнема към месец допълнително. Подсигурете си свидетели, които ще установяват дълбокото и непоправимо разстройство на брака. За брак, траел две години това ще е дългата фактическа раздяла от 10 месеца, което е приблизително половината от времетраенато на самия брак. Освен това не е лошо да се обсъдят и отношенията по между Ви по времето, когато сте живели заедно, колко много не сте се разбирали, как са се разминавали характерите Ви и т.н., но и аз смятам, че без адвокат ще Ви е трудно. Не е нужно адвокатът да е кой знае колко "печен", такива дела, особено с прогнозирано неявяване на ответната страна, не са трудни по принцип.
- Ем
Благодаря ви за отговорите. Може би трябва да уточня някои подробности. Разводът ще бъде по взаимно съгласие. Тъй като съпругът ми няма намерение да се връща, предполагам че ще упълномощи някого да го представлява. Той също иска да се резведем възможно най -бързо. От това, което съм разбрала до момента, е че ще стане много трудно, защото трябвало да имаме поне три години брак, за да стане по бързо. Не мога да чакам да навършим три години от брака ни. . Това ще стане едва края на тази година, ноември месец. 2-3 месеца ме устройват много добре. Ще ви бъда особено благодарна, ако ме насочите към специалист към подобен вид бракоразводни дела. Аз също съм напълно наясно, че сама няма да мога да се справя с едно подобно начинание. Не бих се и наела да го правя. И затова търся някой с когото мога да направя подробна консултация и евентуално да действаме след това.
- ГЕоргиева
- Гост
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|