начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Кражба...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кражба...

Мнениеот Молба з апомощ » 09 Фев 2006, 16:12

Здравейте,

имам следният проблем, който не знам как да реша, не мога и сама.

От около година живея в къщата на баща ми и майка ми. Баща ми е починал, с майка ми имат развод. В къщата живеят децата на сестра ми, гелият й син е женен и живее на горняит етаж на къщата с жена си, малкият си син и сестра си (15г). На долният етаж живея аз и майка ми. Откакто живея там, непрекъснато установявам, че племенницата ми ми взима пари от портмонето- 10лв, 20лв. Майка ми, след тези кражби, ги възстановява. Но кражбите не спират. Преди години, племенникът ми и сестра му бяха взели и злато на дъщеря ми, вече починала, и го бяха заложили. Така и не ми се възстанови загубата. И проблемът не бе в златото, а в това, че бе на дъщеричката ми. Бих живяла на квартира, но нямам възможност за това. И заставена да живея с тези хора, наскоро теглих заем от банката за малката си фирма. Бях скрила парите, но когато пак ги преброих, липсваха вече 200лв!!!! Майка ми реши да ги възстанови, като тегли пенсионерски заем, но не й го дадоха поради възрастта й. И сега всеки ден у дома е кошмар- заплахи, караници, викове. Не искат да ми върнат парите, заплашват ме непрекъснато. Поради това, че не отстъпвам и си искам парите, а те не искат да ги възстановят, сега се опитват да набедят малката ми дъщеря , че ги е взела. А тя, през годините, кгоато сме живели заедно, никога не е взела и лев от чантата ми без д аме попита, никога не е имала проблемно поведение и когато бях в трудно положение, ми даде спестяванията си с думите, че "тя ги е спестявала за такива моменти..". Плаче ми се.

Какво да направя? Как да постъпя? Техният аргумент е, че дори и да отида в полицията, няма как да докажа, че те са ги взели... А без тези пари, няма как да стъпя на краката си лесно.

С уважение,
Молба з апомощ

Мнениеот ostin » 09 Фев 2006, 16:50

единственото , което можете да направите е да се жалвате в полицията. ще бъде добре да си подсигурите свидетели. няма да ви лъжа като кажа че ще е лесно. даже много ще е трудно, защото са ви роднини и живеете в една къща. но дори ида не се стигне до дело, поне ще ги сплашите и може да не продължават.
ostin
Потребител

Мнениеот гост » 09 Фев 2006, 17:01

защо, не си смените и ключалката на вратата, така че без вие да сте там да имате някаква защита. и питайте полицията дали не може да им заложите някакъв капан, така че да можете да ги уличите в кражбата?
гост

Мнениеот Молба за помощ » 09 Фев 2006, 17:22

Мога да намеря свидетели за предишните кражби, за тази нямам как.. Освен индиректни, напр., банковите служители, при които майка ми е ходила да иска да тегли заем за погасяване на откраднатите пари...
Наистина не знам как да постъпя, как да спрат да ме тормозят, да не тормозят и дъщеричката ми... И как да си възстановя парите..

След толкова много и серийни кражби на пари, не мисля, че ще се засрамят.. При условие, че племенницата ми, открадна мобилният на дъщеря ми преди година и тогава пак бяха същите истории, но накрая й го върна, не мисля, че са хора, които разбират от сплашване...

Бравата..вече съм купила, но живея като в затвор, а нямам избор..

Благодаря ви, че откликвате на молбата ми за помощ и съвет..!
Молба за помощ

Назад към Семейни казуси