Развеждам се по исков ред, тъй като нямаме 3 години брак и по взаимно съгласие неможе. Споразумението ни беше 100лв. издръжка за детето и да го вижда всяка неделя. Молбата я подадох аз, като причина съм посочила прибързаност при брака, несходство в характерите... без да търсим виновни!
Помирителното заседание мина благополучно, точно за 2 минути. Той дори се яви без адвокат. Потвърди желанието си за развод, отказа помирителен срок и каза, че спор за детето няма да има. Аз от своя страна потвърдих причината за развода без до отправям обвинения.
Следващото заседание е насрочено за 27 февруари и според адвокатката ми ще е окончателно, ако нещата се развиват по същия начин. Ще ми е необходим един свидетел, НО кой да е той?
Знам, че не е желателно да е роднина, а и в нашия случай, ако е роднина има опасност да се разиграе някой цирк, тъй като роднините ни много ни помогнаха да стигнем до тук.
Въпросът ми е: Кой да е въпросният свидетел? За какво трябва да свидетелства? Какво трябва да каже, за да приключи всичко на момента и възможно най-цивилизовано?
И все пак този свидетел трябва да е подготвен и за не чак толкова цивилизован вариант, защото не се знае до тогава дали съпругът ми няма да си промени мнението по въпроса и както винаги да ме изненада с нещо.
Предварително ви благодаря!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свидетел, но кой?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
От това което разбрах,мисля че ако все още настоящия Ви съпруг си има процесуален представител,не е необходимо да се явява в съда.В случай,че няма той трябва да присъства,а притесненията Ви ако са само от факта-какво ще каже свидетеля-мисля,че можете да поговорите с него(свидетеля) предварително.А това кой да е свидетел,и не искате да е човек от семейството,помислете за ваш приятел/ка,койтоима представа за вашите отношения и семеен живот.
Не е толкова страшно
Успех!
Не е толкова страшно
Успех!
- Piratskata_Kralica
Не става ясно дали сте подписали споразумение с което уреждате всички въпроси по отношение прекратяването на брака ви. Ако това е така, наистина на следващото с.з. делото трябва да приключи, ако и двамата поддържате споразумението си в съда. Ще е необходим 1 свидетел, независимо кой, може и роднина, приятел, колега.... Той без да навлиза в подробности трябва да каже просто, че според него вие не можете да живеете повече заедно като семейство, просто защото не се разбирате, разделили сте се... Ако, обаче, съпругът Ви не се яви и споразумението , което сте сключили не е заверено от нотариус няма как да приключи делото по този начин. Тогава имате възможност да искате от съда да Ви даде възможност да сочите още доказателства - още свидетели - това най-вече, ако той се яви, но не е съгласен със споразумението , в този случай и той може да си води свидетели . Предполагам, че напразно се безпокоите. Адвокатът Ви ще Ви обясни по-подробно.
- Гост
Благодаря ви за бързите отговори!
Мисля, че предложнието за приятел, който съвсем накратко да разкаже за несходството в характерите и факта, че фактически сме разделени ще ми свърши работа! Даже мисля, че се сещам за конкретен човек.
Нямам подписано споразумение, но в последният ни разговор съпругът ми (все още) ме увери, че няма да ми създава проблеми. Лошото е, че той много бързо си променя мнението и от там идва безпокойството ми. Дано да сте прави и опасенията ми да се окажат неоснователни!
Мисля, че предложнието за приятел, който съвсем накратко да разкаже за несходството в характерите и факта, че фактически сме разделени ще ми свърши работа! Даже мисля, че се сещам за конкретен човек.
Нямам подписано споразумение, но в последният ни разговор съпругът ми (все още) ме увери, че няма да ми създава проблеми. Лошото е, че той много бързо си променя мнението и от там идва безпокойството ми. Дано да сте прави и опасенията ми да се окажат неоснователни!
- 0408
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|