начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот Милена » 06 Фев 2006, 16:33

Здравейте!

Подала съм молба за развод и първото дело вече е насрочено.Но сега вече съпругът ми е съгласен...май ...да се разведем по взаимно съгласие.Може ли това да стане.И трябва ли аз да оттеглям обвинението си?
Благодаря!

Милена
Милена

Re: Развод

Мнениеот 11111 » 06 Фев 2006, 16:41

Милена написа:Здравейте!

Подала съм молба за развод и първото дело вече е насрочено.Но сега вече съпругът ми е съгласен...май ...да се разведем по взаимно съгласие.Може ли това да стане.И трябва ли аз да оттеглям обвинението си?
Благодаря!

Милена

В първото съдебно заседание- изменение на иска и споразумение по чл 99ал. 3 от СК
11111

Мнениеот Гост » 06 Фев 2006, 17:08

В първо заседание по делото изменете иска, ако и на двамата е това желанието. В такъв случай трябва да подготвите споразумение по чл.101 от СК.
Гост

Развод по чл. 99 ал. 3 -кога и как

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 19:45

Най-добре е да подготвите и да подпишете споразумението , преди да променяте основанието на иска си на чл. 99 ал. 3 СК !
Това споразумение трябва да отговоря на всички изисквания на закона ...

Съветвам Ви да промените основанието едва в последното заседание и тогава да представите споразумението ...

А това трябваше да питате Вашия адвокат !...

Или му нямате доверие ?
Гост

Мнениеот Милена » 07 Фев 2006, 20:40

На адвоката имам доверие.На съпругът си обече...никакво.Не знам дали ще се споразумеем най-накрая.И просто искам да съм наясно с правилата преди да занимавам адвоката си,че май му дотегна от мен на човека.
А ако развода е по исков ред няма ли това последно заседание да е някъде в далечното бъдеще?!?Аз точно това не искам да протакаме нещата и да си излагаме личния живот на показ.
Благодаря за съветите на всички:)
Милена

Мнениеот mamamam » 08 Фев 2006, 12:31

Задължително си намерете свидетели по делото, иначе рискувате съдята да не допусне развода.
mamamam

Мнениеот Милена » 09 Фев 2006, 11:57

mamamam написа:Задължително си намерете свидетели по делото, иначе рискувате съдята да не допусне развода.

Ох,това със свидетелите е сложничко.А и нали ще се развеждаме по взаимно съгласие защо са ни свидетели...за какво ще свидетелстват?!?
Милена

Мнениеот titylina » 09 Фев 2006, 12:36

вие ще се развеждате доколкото стана ясно на осн. чл.99 ал.3, тоест без съда да се произнася по въпроса с вината. Но това не значи, че ще се развеждате по взаимно съгласие в истинския му вариант по чл.100 от СК. Свидетелите в случай че се развеждате по чл.99 ал.3 са ви необходими за да докажат че действително нямате желание да живеете заедно, че има настъпило разстроиство на брака, защото все пак това е основанието - дълбоко и непоправимо разстроиство, само дето няма да се изследва по чия вина е настъпило.
titylina

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 11:14

Трябва Ви един свидетел!
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 15:52

В хода на делото представете молба за развод по взаимно съгласие + споразумение , подписани и от двамата и по този начин преминето от производството на развод по исков ред към охранителното производство на развод по взаимно съгласие.След като делото е внесено вече за разглеждане в съдебно заседание ще трябва и двамата да се явите , за да потвърдите волята си.За този развод е необходимо да са изминали три години от сключване на брака.В този случай свидетели няма да са ви нужни
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 16:24

При всички случаи съдът ще допусне развод между двама ви. Водете си един свидетел, който да каже, че не можете да продължите да живеете като семейство, защото в противен случай ще се наложи да отлагате депото по тази причина.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 16:47

Anonymous написа:В хода на делото представете молба за развод по взаимно съгласие + споразумение , подписани и от двамата и по този начин преминето от производството на развод по исков ред към охранителното производство на развод по взаимно съгласие.След като делото е внесено вече за разглеждане в съдебно заседание ще трябва и двамата да се явите , за да потвърдите волята си.За този развод е необходимо да са изминали три години от сключване на брака.В този случай свидетели няма да са ви нужни

:shock: стана абсолютна каша с развода по взаимоно съгласие и развода по чл 99 ал. 3 ... както се казва нищо общо .. направо ме втрещихте!! :twisted:
Гост

Мнениеот minci » 10 Фев 2006, 22:46

Що за глупости говорят някой Гости.Едно дело за развод започва или на основание чл.99,ал.1 от Семейния кодекс или на основание чл.100 от Семейния кодекс.Трети вариант за започване на дело за развод няма.
minci
Младши потребител

Мнениеот titylina » 13 Фев 2006, 12:34

Просто част от колегите не правят разлика между развод без произнасяне по въпроса с вината - чл.91 ал.3 и развод по чл.100 - взаимно съгласие. Започнал развода по исков ред, не може да преминава в развод по взаимно съгласие. Още повече, че жената каза че нямат три години брак. Във случая без свидетел няма да стане. Свидетеля няма да го разпитват подробно, кой какво направил, как го направил, просто ще свидетелства че отношенията са разстроени, брака е формален и все от тоя род общи приказки. Ако не заведете свидетел, рискувате да ви отхвърлят иска като недоказан и да не ви разведат.
titylina

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 14:33

Няма пречка исковият бракоразводен процес да премине в охранително производство за развод по взаимно дъгласие , стига да са налице законовите изисквания и да са изминали три години от сключване на брака.Това може да стане както преди , така и след помирителното заседание , но естествено преди постановяване на съдебното решение.Има практика в този смисъл
Гост

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 14:48

Anonymous написа:Няма пречка исковият бракоразводен процес да премине в охранително производство за развод по взаимно дъгласие , стига да са налице законовите изисквания и да са изминали три години от сключване на брака.Това може да стане както преди , така и след помирителното заседание , но естествено преди постановяване на съдебното решение.Има практика в този смисъл

:shock:
Гост

Мнениеот Милена » 17 Фев 2006, 10:24

Благодаря на всички за отговорите.Бракът ми е сключен преди 13 години,така че май няма да има проблем поне заради това.
А подялбата на имуществото ще стане след като получим развод,нали така?
Милена

Назад към Семейни казуси